Fange tok vokter som gissel

Med kniven mot halsen ble den kvinnelige fengselsbetjenten tatt som gissel av den 18 år gamle fangen i Åna kretsfengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 13.30-tida i ettermiddag at den 18 år gamle innsatte ved Åna kretsfengsel i Rogaland truet seg ut av fengselet. Sjokkerte og maktesløse var medfanger og voktere hjelpeløse vitner til gisseldramaet. Ifølge fengselsdirektør Rune Labråthen var situasjonen svært dramatisk, melder TV2.no.

- Den innsatte ville ut og tok en kvinnelig fengselsbetjent som gissel. Først angrep han henne med et slag i ansiktet. Hun falt ned på gulvet. Da hun kom seg opp igjen, presset gutten en kniv mot halsen hennes, sier Labråthen til TV2.

Stjal bil

Den desperate fangen ville ha med seg gisselet i en av fengselets biler. Men etter litt forhandling med andre fengselsbetjenter gikk han med på å la gisselet gå fri. Politiet tok opp jakten og etter en halv time ble den desperadoen pågrepet i Sandnes.

Den kvinnelige fengselsbetjenten skal ha sluppet unna dramaet med mindre fysiske skader. 18-åringen blir sendt til Kristiansand for fengsling. han var opprinnelig varetektsfengslet siktet for trusler.