Fange truet seg ut med gissel

STAVANGER (Dagbladet): Mens han holdt kniven mot strupen på sin ett år yngre medfange tvang og truet 27-åringen seg ut av oppholdsrommet og ut av Stavanger kretsfengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Betjeningen visste at varetektsfangen kunne være uberegnelig og lot de to få gå i fred.

Dramaet i fengslet på Finnestad utspant seg ved 18.40-tida i går kveld. En time seinere var 27-åringen tilbake på lukket avdeling. Seint i går kveld jaktet politiet fortsatt på 26-åringen som var gissel under flukten.

Bord-kniv

Rømlingene var begge i varetekt siktet for tjuerier uavhengig av hverandre. Begge er fra Stavanger, men kjente ikke hverandre før fengselsoppholdet, får Dagbladet opplyst.

Fengselsinspektør Kristian Håvarstein bekrefter at 27-åringen brukte en vanlig bordkniv da han tok medfangen som gissel.

Det var rundt tjue innsatte i oppholdsrommet på denne avdelingen da dramatikken oppsto. Flere av disse kjenner 27-åringen godt og fryktet hva han kunne finne på.

- Betjeningen kjenner han som brukte kniven godt fra en rekke opphold på Finnestad. Kjennskapen til ham gjorde at de valgt ikke å aksjonere. Dette var i tråd med vår instruks om ikke å sette liv i fare.

Arrangert?

Han tør ikke svare på om gisseltakingen kan ha vært arrangert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer