Fange var uten mat og vann i 19 timer

Ble sittende 19 timer uten tilsyn, mat eller vann på en ventecelle i Horten.

LETTET: Politimester Marie Benedicte Bjørnland er lettet over at det gikk bra med fangen.
LETTET: Politimester Marie Benedicte Bjørnland er lettet over at det gikk bra med fangen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Menneskelig svikt og for dårlige rutiner førte til at en fange ble sittende 19 timer uten tilsyn, mat eller vann på en ventecelle i Horten. Nå er Vestfold-politiet ilagt en bot på 80.000 kroner.

I ventecellen var den pågrepne mannen uten tilsyn og tilgang på mat, drikke eller mulighet for toalettbesøk. Hendelsen representerer et meget alvorlig brudd på politiets instrukser, sier politimester Marie Benedicte Bjørnland ved Horten politistasjon.

- Vi er lettet over at det tross alt gikk bra med mannen. Vi har vedtatt forelegget i dag og beklager hendelsen, sier hun.

Mannen var pågrepet i en narkotikasak og hadde dessuten uteblitt fra soning. Derfor skulle han overføres til fengsel. Ved en feiltakelse førte politiet i den elektroniske arrestjournalen at mannen var overført til soning i fengsel, mens han altså fortsatt satt på ventecelle i Horten.

- Vi gjennomfører nå en fullstendig gjennomgang av instruksverk og rutiner som gjelder bruk av politiarrest - en slik hendelse som denne kan ikke få skje igjen, sier Bjørnland.

Ifølge Spesialenheten for politisaker, som har etterforsket saken, er det grunn til å bebreide en ansatt i Vestfold politidistrikt for manglende aktsomhet, men ikke at handlingen er så «kvalifisert klanderverdig» at man innstiller på straffeforfølging mot vedkommende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer