Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fangede Rosie (30) skal ha vært besatt av naboen

Sendte flere hundre velduftende kjærlighetsbrev og bilder.

HOLDT FANGET: Det var i dette huset tre kvinner skal ha blitt holdt som slaver i rundt 30 år. Foto: Reuters/Luke MacGregor/NTB Scanpix
HOLDT FANGET: Det var i dette huset tre kvinner skal ha blitt holdt som slaver i rundt 30 år. Foto: Reuters/Luke MacGregor/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Tidligere denne uka ble et par på 67 år pågrepet mistenkt for å ha holdt tre kvinner fanget i Lambeth sør i London i 30 år.

De tre er en malaysisk kvinne (69), en irsk kvinne (57) og en britisk kvinne (30).

Sendte kjærlighetsbrev Kvinnen på 30 år, som kalles «Rosie», skal ha vært besatt av naboen sin og sendt han flere hundre kjærlighetsbrev, skriver britiske aviser i dag.

The Sun, Daily Mirror og Daily Express har saken på forsiden i morgendagens avis, sammen med et bilde av kvinnen, som hun hadde sendt sammen med brevene.

Daily Mail skriver at hun skal ha bedt naboen Marius Feneck holde tett om brevene.

I ett av brevene til Feneck, som bodde to etasjer over skrekkleiligheten, kalte hun han for «kjære elskling». Hun advarte han også om å si noe om brevet i frykt for at paret som holdt henne fanget skulle gjøre noe slemt mot han.

I ett av brevene Daily Express gjengir advarer kvinnen han også mot å besvare brevet.

«Rose» skrev at det mistenkte paret holdt henne fanget med låste dører og vinduer.

«Jeg er som en flue som sitter fast i et spindelvev og jeg er livredd for å gjøre noe i tilfelle de onde kriminelle skal gjøre noe mot deg»,
stod det i ett av brevene.

- Hun pleide å sende bilder og skrive brev til meg om hvor mye hun ville være med meg, men jeg var ikke intressert, sier Feneck til Daily Mail.

Holdt på lenge Fenecks kjæreste Rachael Price sier til avisa at «Rosie» sendte kjærlighetsbrev til han i sju år, og forteller at hun fikk truende brev da hun flyttet inn sammen med Feneck.

- Jeg følte meg truet, men jeg gikk ikke til politiet fordi jeg tenkte at hun hadde problemer, sier hun.

Fenech beskriver henne som tidvis skremmende overfor Daily Express.

- Hun var en hyggelig jente, men hun var veldig merkelig. Hun var av en eller annen grunn besatt av meg, og trodde vi var elskere og det kunne være ganske skremmende, sier han.

Ble satt fri i oktober De to mistenkte i saken ble løslatt mot kausjon kort tid etter pågripelsen.

De er opprinnelig fra India og Tanzania og kom til Storbritannia i 1960.

Politiet tror at to av de tre kvinnene møtte den mistenkte mannen i London gjennom en felles politisk ideologi, og at de først bodde sammen i et slags kollektiv.

Politiet jobber nå med å finne ut av hvordan kollektivet opphørte, og hvordan kvinnene endte opp med å leve som slaver for de to.