Fangene ble fortalt at de skulle kjøres hjem til familiene sine, men ble stilt opp på linje og skutt. Nå skal 36 dømte IS-krigere henges

Planlegger massehenging i Irak denne uka etter massakre av opp til 1700 menn i Tikrit.

IS-MASSAKRE: Så mange som 1700 unge soldater kan ha blitt drept av IS i en massakre i Tikrit i Irak sommeren 2014. Foto: REUTERS/NTB Scanpix
IS-MASSAKRE: Så mange som 1700 unge soldater kan ha blitt drept av IS i en massakre i Tikrit i Irak sommeren 2014. Foto: REUTERS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 36 IS-krigere skal henges i Irak denne uka for å ha tatt del i en massakre i Tikrit 12. juni 2014, hvor opp til 1700 unge militærstudenter ved den forhenværende amerikanske militærbasen Camp Speicher ble massakrert og kastet i massegraver, skriver The Times.

Den irakiske presidenten Fuad Masum har godkjent massehenrettelsen, til tross for protester fra menneskerettighetsorganisasjoner, skriver Mirror.

Overlevende etter massakren har fortalt grufulle beretninger om hvordan kollegene deres ble samlet og klargjort for henrettelse.

Massegraver

IS-krigere skal ha dyttet hundrevis inn i store biler og fortalt dem at de skulle kjøres hjem til familiene sine. Isteden ble de kjørt ut i ørkenen, hvor de ble stilt på linje og skutt på nært hold.

Fotografier fra udåden viser maskerte IS-krigere som binder de unge kadettene, skyter dem og kaster dem i massegraver.

Nå bekrefter irakiske myndigheter at 36 av de 40 IS-krigerne som er dømt for å ha tatt del i massakren, vil bli henrettet ved henging denne uka.

Videobilder fra massakren skal ha avslørt identiteten til de dømte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer