POLITIJAKT: Politiet aner ikke hvor de tre fangene har tatt veien, utover at de forsvant i et helikopter. Å finne dette helikopteret er nå førsteprioritet, opplyser politiet. Foto: AP/ The Canadian Press/ Francis Vachon/ Scanpix
POLITIJAKT: Politiet aner ikke hvor de tre fangene har tatt veien, utover at de forsvant i et helikopter. Å finne dette helikopteret er nå førsteprioritet, opplyser politiet. Foto: AP/ The Canadian Press/ Francis Vachon/ ScanpixVis mer

Fangene Yves (35), Denis (53) og Serge (49) rømte fra fengsel i helikopter

Massiv politijakt etter at tre menn rømte fra kanadisk fengsel i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt ble de tre fangene Yves Denis Yvon Lamontagne (35), Denis Lefebvre (53) og Serge Pomerleau (49) plukket opp av et helikopter utenfor en fengselsanstalt i Quebec i Canada, og fraktet til - for politiet - et ukjent sted.

Operasjonen, som ifølge CNN var som tatt ut fra en scene i en actionfilm, har utløst en enorm politijakt.

Mennene anses som farlige, og politiet fraråder de som skulle se dem om å nærme seg dem, men derimot ringe politiet umiddelbart, melder CBC.

- Må finne helikopteret Foreløpig aner ikke politiet hvor de tre befinner seg. De vet heller ikke hvordan fangene har klart å bryte seg ut fra fengselet, eller hvordan helikopterflukten har blitt organisert.

- Vi har tett dialog med fengselsledelsen for å få så nøyaktige detaljer som mulig om hvordan flukten gikk for seg, sier Ann Mathieu, en talskvinne for Quebec-politiet til CBC.

- Første prioritet nå er å finne helikopteret, fortsetter hun.

Ventet på rettssak To av fangene, 35-åringen Yves Denis Yvon Lamontagne og 53-åringen Denis Lefebvre, ble arrestert og fengslet for narkotikakriminalitet i 2010.

Begge ventet på at rettssaken mot dem skulle opp.

Ifølge CBS har de begge bånd til Hells Angels. Pågripelsen av dem i 2010 førte til en rekke flere pågripelser i det kriminelle miljøet.

PÅ RØMMEN: Fangene Yves Denis Yvon Lamontagne (35), Denis Lefebvre (53) og Serge Pomerleau (49) ble plukket opp av et helikopter utenfor en fengselsanstalt i Quebec i Canada i natt. Foto: AP/ The Canadian Press/ Surete Du Quebec/ Scanpix
PÅ RØMMEN: Fangene Yves Denis Yvon Lamontagne (35), Denis Lefebvre (53) og Serge Pomerleau (49) ble plukket opp av et helikopter utenfor en fengselsanstalt i Quebec i Canada i natt. Foto: AP/ The Canadian Press/ Surete Du Quebec/ Scanpix Vis mer

I forbindelse med disse pågripelsene beslagla politiet flere våpen, 41 biler, et fly, et helikopter og 905 000 dollar, melder CBC Radio i Canada.

Firet opp via kabler Fengselsrømningen er den andre i Canada på et drøyt år. I 2013 klarte to menn som utga seg for å være turister å kapre et helikopter fra et canadisk reiseselskap.

De beordret deretter piloten om å fly til et fengsel nær Montreal, hvorpå to innsatte ble firet opp i helikopteret ved hjelp av kabler, skriver CNN.

- Det var et ekte James Bond-øyeblikk, sier Francis Emond, som var vitne til hele seansen.

FARLIGE: Politiet fraråder alle som skulle se de tre rømningene om å nærme seg dem, men i stedet kontakte politiet umiddelbart. Foto: AP/ The Canadian Press/ Francis Vachon/ Scanpix
FARLIGE: Politiet fraråder alle som skulle se de tre rømningene om å nærme seg dem, men i stedet kontakte politiet umiddelbart. Foto: AP/ The Canadian Press/ Francis Vachon/ Scanpix Vis mer