Fangeopprør i fire egyptiske fengsler

Tusenvis av fanger ble hjulpet til å rømme av væpnede gjenger.

SAMLER SEG:  For sjette dag på rad er det demonstrantene i Kairo på nytt begynt å samle seg på Tahrir-plassen. I natt ble tusenvis av fanger hjulpet fri av væpnede gjenger. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED ABED/SCANPIX
SAMLER SEG: For sjette dag på rad er det demonstrantene i Kairo på nytt begynt å samle seg på Tahrir-plassen. I natt ble tusenvis av fanger hjulpet fri av væpnede gjenger. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED ABED/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tusenvis av fanger rømte i natt fra Wadi Natrun-fengselet nord for Kairo, meldte nyhetsbyrådet AFP tidligere i dag.

Nå viser det seg at dette trolig var del av en organisert aksjon. Gjenger bevæpnede menn angrep i natt minst fire fengsel forskjellige steder i landet, melder AP.

De væpnede gjengene skal flere steder ha kjempet med fengselsvaktene i mange timer. På innsiden av fengslene startet fangene branner og angrep vaktene fysisk på andre måter.

Både politiske fanger og vanlige kriminelle er sluppet fri. Ved Wadi Natrun holdes det først og fremst politiske fanger, ifølge AFP.

Abdel-Monaem Abdel-Maqsoud, som er Det muslimske brorskapets advokat, bekrefter at minst 34 fengslede medlemmer av gruppa er blant dem som har rømt.  Disse hadde blitt anholdt av myndighetene i forkant av demonstrasjonene fredag. Det muslimske brorskap er den største og best organiserte opposisjonsgruppa i Egypt.

Hamas har også bekreftet at noen palestiske fanger har unnsloppet egyptiske fengsel.

Sikkerhetsansatte ved fengslene sier til AP at flere fanger ble drept og skadd under flukten. Hvor mange som kan ha mistet livet er usikkert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer