Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fangeopprør over

De 40 fangene som forskanset seg i Gävle-fengselet i Sverige har overgitt seg. Bevæpnet politi gjorde seg klar til å storme fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 40 fangene som i kveld forskanset seg på Gävleanstalten ble truet med politiets nasjonale innsatsstyrke og to forhandlere før de ga seg.

- Man var bekymret for at det skulle oppstå en gisselsituasjon, sier Pia Sjunnegård ved Stockholmspolitiet til Aftonbladet.

Ved 18-tida ble politiet, brannvesenet og ambulanse varslet om situasjonen i fengselet. Da hadde rundt 40 innsatte barrikadert seg inne på avdelingen. De ødela inventar og startet flere mindre branner. Ingen skal ha kommet til skade under opprøret. De ansatte ved fengselet hevder de vet hvorfor opprøret startet.

- Noen av de innsatte skal ha vært skuffet over at de ble nektet besøk. Men det kan vel ha ligget noe annet bak også, sier Dag Olofsson vakthavende på Kriminalvårdsstyrelsen.

Det sitter totalt 76 innsatte i fengselet, som ikke er det høyeste sikkerhetsnivået.

Rett etter klokka 22 i kveld ga de rasende innsatte opp.

- De innsatte har akkurat gitt opp og forlater avdelingen. De sa til personalet at de ville ut, sier Sture Hofvenstam informasjonsansvarlig ved Gävlebortpolitiet.

Hele Norges coronakart