Fanger blir bedre fedre

Å havne på Ullersmo landsfengsel har ikke så mange positive sider, men noen innsatte har faktisk klart å benytte tida til noe positivt: De har gått i fedregrupper for å få et bedre forhold til barna sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg tror mange utenfor murene kan lære av det vi har gjort. Året før jeg havnet her, hadde jeg ingen kontakt med barnet mitt. Nå snakker vi sammen på samme måte som da vi var en familie.

Ordene kommer fra en innsatt ved Ullersmo landsfengsel på Kløfta utenfor Oslo. Dårlig kontakt mellom fedre og barn er et problem i mange splittede familier. Det sier seg selv at pappaer som havner i Norges mest beryktede fengsel er blant dem som stiller dårligst i forhold til kontakt med barna sine. Det har de gjort noe med.

Dele erfaringer

Det begynte for tre år siden med to fengselsbetjenter som selv er fedre.

- Vi satte oss rett og slett ned og så på hvordan ståa var, sier fengselsbetjent Ståle Mensen.

- De fleste som kommer hit, har kjærester. Mange har barn. Flere er i en vanskelig situasjon i forhold til barna sine lenge før de kommer hit. Med en tjue minutters telefonsamtale i uka og fem kvadratmeter store besøksrom sier det seg selv at forholdene her inne ikke er best tilrettelagt for å fortsette og være far eller å gjenopprette kontakt. Og dette var nok ikke akkurat det stedet det var lettest å snakke om myke verdier, sier Ståles kompanjong, fengselsbetjent Atle Bakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer