- Fanger blir mentalt syke

Varetektstida i grove narkotikasaker er blitt en skamplett for rettsvesenet. Tiltalte sitter ofte to- tre år i fengsel før saken kommer for retten. - Det er helt forkastelig. Mennesker blir syke av å sitte så lenge i varetekt, sier kriminalsjef Roger Andresen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ventetida er en rettsskandale, spesielt når utfallet blir frifinnelse, hevder forsvarere. Nå slår også Oslo-politiets ledelse alarm:

- Situasjonen er helt fortvilet. Mennesker blir syke av å sitte så lenge i varetekt, sier kriminalsjef Roger Andresen i Oslo-politiet til Dagbladet.

Han understreker at dette er et såkalt Oslo-fenomen.

- En varetektstid på to år får åpenbart betydning for den mentale helsa til personene dette gjelder, konstaterer kriminalsjefen.

Fanger løslates

Nå tar også dommerne affære. Etter det Dagbladet forstår har to fanger - tiltalt for grove narkotikaforbrytelser - nylig blitt løslatt, til tross for at alle grunner til fortsatt varetekt har vært til stede.

- Denne uka ble en tysker løslatt fordi forsatt fengsling ville være et uforholdsmessig inngrep. Tiltalen gjelder innførsel av 21 kilo hasj, sier kriminalsjef Andresen.

Tyskeren ble arrestert i april 1996, men skyldspørsmålet ville først kunne blitt avgjort i lagmannsretten i Oslo i april 1998.

Trenger ressurser

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer