Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fanger i Ringerike fengsel får ikke diskutere terror

Frykter bråk.

TYST: Av hensyn til ro og orden i Ringerike fengsel får ikke fangene diskutere terrorhandlingene i Paris. Tegninger som kan skape bråk er også forbudt.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
TYST: Av hensyn til ro og orden i Ringerike fengsel får ikke fangene diskutere terrorhandlingene i Paris. Tegninger som kan skape bråk er også forbudt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av hensyn til ro og orden i Ringerike fengsel får ikke fangene diskutere terrorhandlingene i Paris. Tegninger som kan skape bråk er også forbudt.

En innsatt i Ringerike fengsel forteller til Aftenposten at han har fått en rapport skrevet på seg fordi han har tegnet det fengselsbetjentene mente var en karikatur av profeten Muhammed.

- Det var ikke engang riktig. Jeg tegnet en sikh, altså en mann med turban, sier den innsatte.

Ringerike fengsel har høyt sikkerhetsnivå for 160 menn med lange dommer, eller varetektsfengslede. Ledelsen ved fengselet bekreftet at det er strenge restriksjoner på de innsattes ytringsfrihet i fengselet.

- Formålet er å unngå at situasjoner eskalerer. Vi prøver å forebygge aggresjon og voldsutøvelse, sier fengselsleder Håkon Melvold i Ringerike fengsel.

Han bekrefter at de har slått ned både på det som blir oppfattet som Muhammed-tegninger, og på diskusjoner som omhandler terroren i Paris.

- Ro, orden og sikkerhet er vår oppgave nummer én, sier Melvold.

Han viser til forskriften til straffegjennomføringsloven. Der står det: «Det er ikke tillatt for innsatte å ha symboler eller effekter som er egnet til å skape frykt hos andre innsatte eller ringeakt for dem eller på annen måte som er uheldig for miljøet i fengsel». (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media