Fanger kan få svineinfluensafri

Og ikke kalles inn igjen for å sone resten av dommen.

FANGER KAN BLI SATT FRI: Men det presiseres at farlige fanger, og fanger som sitter på lange dommer, ikke er blant de som vil slippes fri. Foto: SCANPIX
FANGER KAN BLI SATT FRI: Men det presiseres at farlige fanger, og fanger som sitter på lange dommer, ikke er blant de som vil slippes fri. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norske fengsler er beredt på å slippe fanger fri dersom H1N1-viruset slår til slik ekspertene frykter.

- Hvis så mange ansatte blir syke at vi ikke kan håndtere antallet innsatte, må vi gjøre vurderinger på hvem vi skal prioritere å holde fengslet, sier regiondirektør Per Sigurd Våge ved Kriminalomsorg region vest til TV 2.

Justismyndighetene har konstruert to scenarier for hvordan svineinfluensa kan ramme norske fengsler.

I det første scenariet anslår man at 15 prosent av personalet smittes. I dette tilfellet er det laget planer for å avlaste syke ansatte, blant annet ved å ta i bruk aspiranter fra fengselsskolen.

Det andre, og enda verre scenariet, tar utgangspunkt i at 40 prosent av de ansatte rammes av svineinfluensa. I dette tilfellet vil ikke norske fengsler kunne drives forsvarlig, og fanger må slippes fri.

- Smitten kan jo spre seg ganske fort i et fengsel som er såpass isolert i seg selv. Vi er nå i gang med å lage planer for hvert enkelt fengsel, sier Våge til TV 2.

Justisdepartementet bekrefter overfor TV 2 at man ikke utelukker at flere fanger vil slippes fri, og ikke kalles inn igjen for å sone resten av dommen, dersom svineinfluensaen rammer norske fengsler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer