Fanger klager på flystøy og skadedyr ved Ullersmo

Innsatte ved Ullersmo fengsel sendte klage til Helsetilsynet på soningsforholdene, og viste til byggestøy, flystøy og skadedyr. Klagen ble ikke tatt til følge.

ULLERSMO FENGSEL: Det nye bygget på Ullersmo fengsel, med 96 nye plasser og svømmebasseng og sjakkspill i forgrunnen, fotografert i sommer. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
ULLERSMO FENGSEL: Det nye bygget på Ullersmo fengsel, med 96 nye plasser og svømmebasseng og sjakkspill i forgrunnen, fotografert i sommer. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Innsatte ved fengselet på Kløfta i Akershus startet tidligere i år en underskriftskampanje fordi de mener de daglig utsettes for helseskadelig støy. 13 innsatte har skrevet under på klagen, som de sendte til Helsetilsynet 30. august, skriver Romerikes Blad.

«På grunn av togbane, motorvei, Gardermoen flyplass og byggearbeid og fornyelse av fengselet, er det helt uholdbart å sone ved dette fengselet», skriver fangene i brevet som avisen har fått tilgang til.

Helsetilsynet sendte saken videre til Fylkesmannen i Oslo og Akershus, som i sin tur videresendte den til Ullensaker kommune ved Miljørettet helsevern – Øvre Romerike. Dette er en regional fagmyndighet som samarbeider med kommuneoverlegen i de enkelte kommunene i distriktet.

Da Miljørettet helsevern var på befaring i fengselet i oktober, ble det konstatert at byggeaktivitet i fengselet fører til noe støy, men det fastslås at klagerne ikke har dokumentert helseskade i forbindelse med byggeaktivitetene i fengselet.

Fengselet mener det ikke har pågått støyende aktivitet mens de innsatte har vært låst inne på cellene, og at støy fra fly, tog og vei ikke er større i fengselet enn det man må akseptere innenfor tettstedet Kløfta generelt. Klagen ble dermed ikke tatt til følge.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer