Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fanger slipper ikke gisler

Politiet går med på fangenes krav, men gislene slipper ikke fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det brasilianske politiet har inngått en avtale med fangene som siden 2. juledag har holdt over 200 personer som gisler i fengselet Urso Branco.

De innsatte lovet i går kveld å løslate gislene etter å ha fått innvilget noen av hovedkravene deres, og politiet regnet med en løsning på konflikten.

Ett av kravene var at en av deres ledere, Edinildo Paula de Souza, som ble forflyttet til et annet fengsel, skulle få lov til å returnere.

Fengselsledelsen har også gått med på å behandle fangenes familier og besøkende med større verdighet. Nesten alle av de 207 gislene er kvinner, og noen av disse er også gravide.

Gislene er ikke sluppet fri fordi gjenglederen ikke er ankommet fengselet enda.

Det er uklart om det er noen skadde eller drepte blant gislene, men det lokale nyhetsbyrået Agencia Estado melder at 17 innsatte er drept. Politiet kan ikke bekrefte dette.

Urso Branco er regnet som et av de mest voldelige fengslene i Brasil, og har en lang historie med blodige opprør.

Rundt 950 innsatte oppholder seg i et fengsel som kun er beregnet for 350 personer. I 2004 ble 14 mennesker drept i et opprør i fengselet.

OPPRØRTE FANGER: Fangene ved Urso Branco-fengselet i Rondonia viser frem et gissel. Over 200 gisler har blitt holdt fanget her siden 2. juledag.
OPPRØRTE FANGER: Fangene ved Urso Branco-fengselet i Rondonia viser frem et gissel. Over 200 gisler har blitt holdt fanget her siden 2. juledag. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!