Fangers kjønnsorganer overvåkes på do

Sivilombudsmannen reagerer og spør seg om hvorfor de innsattes edlere deler skal filmes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var under et besøk i sentralarresten i Hordaland politidistrikt at Sivilombudsmannen ble klar over fenomenet, skriver Stavanger Aftenblad.

Hordaland politidistrikt har svart Sivilombudsmannen. Overvåking av celler har flere ganger fanget opp tilfeller av selvskading. Selvskading kan også foregå i toalettområdet på cellen, forklarer politiet.

Sivilombudsmannen mener likevel det er unødvendig å kameraovervåke fanger på do.

- Det må for eksempel anses som unødvendig å kameraovervåke innsattes kjønnsorganer for at en forsvarlig vurdering av innsattes helsesituasjon skal kunne foretas, skriver Sivilombudsmannen på sitt nettsted.

Sivilombudsmannen har under sitt besøk i Hordaland også avdekket at flere arrestanter der plasseres på samme celle. Som regel dreier det seg om fyllearresten når det er fullt i helgene.

Ombudsmannen ber Hordaland-politiet vurdere om hensynet til arrestantenes personvern blir ansett tilstrekkelig ivaretatt når flere må sitte på samme celle.

Politiarrestforskriften slår fast at det kan være kameraovervåking i arresten når det er nødvendig for å ivareta kommunikasjon og sikkerhet.

Slikt teknisk utstyr skal kun benyttes «for å ivareta den innsattes helseforhold», heter det.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer