Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fanget 11 dager

To gruvearbeidere fremdeles innestengt en kilometer under bakken i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To gruvearbeidere ble fanget i en gullgruve, om lag en kilometer under jorda etter et jordskjelv i Beaconsfield i Tasmania i Australia 25. april.

Arbeidet med å redde dem ut tar lang tid, og gjøres svært forsiktig for ikke å risikere flere ras. Redningsmannskapene arbeider med å grave en én meter bred tunnel. De har imidlertid støtt på massiv stein, og må bore seg gjennom de siste16 meterne for å nå fram. Fredag formiddag lokal tid hadde de klart å bore fire meter.

Planen er å bore seg inn like under mennene, og så slå seg gjennom den siste biten og bære ut steinen for hånd for ikke å skade mennene, melder AP.

Mandag ble det sagt at gruvearbeiderne ville være ute i løpet av et par dager, men nå sier gruvedirektør Matthew Gill at de må belage seg på å være der enda en stund. Forhåpentlig vil de bli reddet ut i løpet av helga.

Brant Webb (37) og Todd Russell (34) oppholdt seg i et bur som beskyttet dem mot de store steinmassene. Kollegaen deres Larry Knight (44) mistet livet i skjelvet.

Mandag nådde redningsmannskapene ned til de innestengte gruvearbeiderne med et tynt rør som de har fått mat og vann gjennom.

Legen Greg Edsall har jevnlig kontakt med dem, og sier de er ved godt mot. De kan høre at boringen kommer stadig nærmere.

De to mennene har uttrykt et ønske om å få gå ut av tunnellen selv, i stedet for å bli båret ut på båre. De er innestengt på svært liten plass, men forsøker å gjøre lette øvelser for å holde seg i form så godt de kan.

STORSTILT REDNINGSAKSJON: En gruvearbeider flytter navneskiltet sitt for å vise at han er trygt ute av gruven under redningsoperasjonen i Beaconsfield. Foto: AP/Scanpix
STORSTILT REDNINGSAKSJON: En gruvearbeider flytter navneskiltet sitt for å vise at han er trygt ute av gruven under redningsoperasjonen i Beaconsfield. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling