Fanget av kablene

MELØY/OSLO (Dagbladet): Ferden gjennom storslått helgelandsnatur endte katastrofalt: - Alt gikk så uhyggelig fort - før helikopteret eksploderte i en stor røyk- og ildball. Det var helt uvirkelig, forteller øyenvitne Johnny Svendsgård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Umerkede kabelbanestrenger tilhørende Forsvaret kan være årsaken til ulykken, hvor pilot Magne Fjelnset (48) fra Trondheim og tekniker Dag Hjelmark (44) fra Råde omkom.

Johnny Svendsgård og Geir Selstad fulgte dramaet på bare 300 meters hold.

Svendsgård jobber på det kommunale grovavfallsmottaket i Meløy. Selstad kom for å levere avfall. De to satt inne i bua og pratet da de hørte helikopterlyden. Klokka var 12.15 onsdag ettermiddag.

- Alt virket normalt. Vi hørte ingen ulyder, så ingen røyk. Det var overskyet, men ingen tåke og derfor god sikt. Piloten fulgte den vanlige leia. Med ett virket det som om noe fatalt skjedde - helikopteret gjorde en krapp venstresving. Det så ut som om det skulle nødlande, sier Svendsgård.

Sterkt forbrent

Helikopteret, som er av typen Bell 214 B1, tilhørte selskapet Lufttransport i Tromsø. Ambulansesjef Geir Arne Sørensen sier til Dagbladet at en umerket løpestreng var kuttet av da redningsmannskapene kom til ulykkesstedet.

Øyenvitnene forteller at alt gikk meget fort:

- Like etter at det så ut som helikopteret skulle nødlande, må det ha truffet kabelledningene. Siden gikk alt så fort. Det dundret bare i bakken og eksploderte med et brak da det traff en stor stein, forteller Svendsgård til Dagbladet. Svendsgård og Selstad varslet umiddelbart politiet i Bodø om ulykken. Så kom Geir Selstad seg opp i fjellsida, hvor et smadret helikoptervrak nå vitner om hvor brutalt døden kan ramme. Rester av det som en gang var et Bell-helikopter, ligger spredt over et stort område.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer