Fanget av uvær på Hardangervidda

Reddningsmannskaper leter etter tre personer som er blitt overrasket av uvær på Hardangervidda. En av personene vet ikke hvor han er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere snøskuterpatruljer og mannskaper på ski letter i dag etter skiløperen som ikke vet hvor han er.

Alle skiløperne har vært ute siden fredag, da de ble overrasket av uvær.

Hovedredningssentralen har telefonkontakt med alle tre via mobiltelefon.

- Skiløperne ligger nedgravd i snøhuler. Det er fortsatt dårlig vær i området, opplyser redningsleder Tor Eivind Moss til Dagbladet.no.

Dårlig vær i området la også lørdag hindringer i veien for letingen etter mannen de to andre skiløperne som befinner seg i området ved Hardangerjøkulen.

Den enslige mannen på Hardangervidda vest vet ikke hvor han er, og letingen konsentrerer seg derfor om ham. Mannen, som er fra Sørøstlandet, skulle lørdag gå i en sløyfe fra et sted på Riksvei 7 til et annet sted på veien da han ble overrasket av dårlig vær og måtte grave seg ned og overnatte i snøhule.

De to andre skiløperne var på tur fra hytte til hytte i området ved Hardangerjøkulen da uværet kom. De to, som er fra Bergens-området, skulle til Rembedalseter i nærheten av Finse. De har fått beskjed om å forholde seg rolig til været blir bedre. Da kan de trolig ta seg fram til Rembedalseter på egen hånd, mener man på redningssentralen.

UVÆR: Uværet på hardangervidda overrasket de tre skiløperne fredag. De er fortsatt ikke funnet.