Fanget i bilene etter brokollaps

Ved daggry fortsetter leitingen etter opptil 12 omkomne i Arkansas-elva. Trolig fikk lekterkapteinen et illebefinnende før han kolliderte i brua som raste sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene tror mellom ni og 15 kjøretøy havnet i elva da en 150 meter lang del av brua kollapset etter sammenstøtet med lekteren. Antall omkomne blir anslått å være mellom fem og tolv personer. Til nå er to døde kvinner og en mann hentet opp fra elva i Oklahoma etter ulykka i går ettermiddag norsk tid. Minst fem personer er fraktet til sykehus.

- Jeg kom kjørende og plutselig var det ingenting under bilen min. Jeg husker ikke hvordan jeg kom meg ut av bilen, men trolig svømte jeg ut, fortalte en mann da han ankom det lokale sykehuset.

Det er over tjue meter fra brua til de sterke elvestrømmene.

Alt tyder på at kaptein Joe Dedmon har blitt bevisstløs etter et illebefinnende, og at lekteren derfor kom ut av kurs og kolliderte i brofundamentet. Foreløpige undersøkelser viser at han ikke var påvirket av alkohol eller narkotika. Redningsfolkene dro i går kveld to biler og en husbil opp av det drøyt tre meter dype vannet. Det var en omkommet person i hver av kjøretøyene. I tillegg fant de tre døde hester i en dyretransport-trailer, melder nyhetsbyrået AP.

Det kan ta enda to dager før alle bilene og de omkomne er brakt i land fra de kraftige strømningene i elva. Flere kraner stabiliserer restene av brua mens redningsarbeidet foregår. Det vil ta månedsvis å reparere skadene på den 20 år gamle brua.

- Ut fra det jeg vet har bare fem personer kommet seg ut av bilene. Resten blir bare spekulasjoner, sier talsmannen for Oklahoma-politiet til CNN.

Motorveien ble selvfølgelig stengt i begge retninger, og dykkere var raskt på stedet og søkte etter overlevende eller omkomne i elva. Den amerikanske marinen ble også satt inn i redningsaksjonen.

Broa er hovedfartsåren for all øst- og vestgående trafikk i Oklahoma, og tusenvis av biler kjører over broa hver dag. Den ligger om lag 160 kilometer øst for Oklahoma City.

Les mer om brotragedien i lokalavisa Daily Oklahoman.

KOLLAPSET: Et segment på 150 meter kollapset da en lekter krasjet med broa i Oklahoma klokka 08 lokal tid i går.
STUPTE I REGNTUNG ELV: Det er over 20 meter ned til vannet. Kraftig tordenvær med regn skapte kraftige strømmer, men uværet har nå gitt seg.