Fanget i bilvrak i fire døgn

Mannen kjørte av veien og ble hardt skadet. I fire døgn lå han i bilen uten at noen oppdaget vraket. Så kom han på at selv tomme mobiltelefoner kan ringe nødnummeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den canadisk bilfører kan takke sikkerhetsbeltet og mobiltelefonen for at han overlevde en dramatisk utforkjøring.

Da bilen kjørte av veien og havnet på taket i en kløft 13 meter under veibanen, ble den ikke navngitte 48-åringen hengende opp ned i setebeltet. Han greide etter hvert å komme seg løs, men var for hardt skadd til å gå etter hjelp.

Mobiltelefonen hans var ikke i bruk, og mannen trodde først ikke at den kunne være til noen nytte. Men så kom han på at selv mobiler uten gyldig abonnement eller kontantkort, som oftest kan brukes til å kontakte visse nødnumre.

Han ringte dermed 911, som er det alminnelige alarmnummeret i Canada, og etter kort tid var en politipatrulje på pletten. De fikk heist mannen opp igjen, og sendt ham med ambulanse til nærmeste sykehus.

Der måtte legene slå fast at han led av uttørring, forfrysning og brudd på flere bein i kroppen. Men de regner med at han blir helt frisk, og at han blir i stand til å kjøre bil igjen - hvis han da våger å sette seg bak rattet.

(NTB)