- Fanget i et hjørne

Flere britiske medier melder at en storstilt aksjon for å fange Osama bin Laden er på trappene. - Han er fanget i et hjørne, sier en etterretningskilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kildene sier at militære styrker vil gå til aksjon om kort tid. Hovedmålet er å finne mistenkte Taliban- og al-Qaidasoldater i Pakistan. Ifølge Sunday Express er bin Laden og 50 av hans nærmeste medarbeidere omringet i et fjellområde nord-vest i Pakistan av britiske og amerikanske spesialstyrker.

Samtidig kommer det meldinger fra andre medier at flere tusen pakistanske soldater gjør seg klare til å gå til aksjon.

- Han er fanget i et hjørne, sier en militærkilde til Sunday Express.

Spionsatellitt

Avisa skriver at bin Laden beveget seg inn i området for en måned siden, etter å ha holdt til sør-vest i landet tidligere. Sky News melder at oppholdsstedet hans er under overvåking av en spionsatellitt og at amerikanske og britiske spesialstyrker venter på ordre om å rykke inn.

Opplysningene blir ikke bekreftet av amerikanske militære talsmenn, og en pakistansk militærkilde sier at operasjonen ikke er direkte rettet mot bin Laden, men at de håper den kan føre dem nærmere terrorsjefen.

Våroffensiv

Siden 11. september 2001 har det kommet utallige meldinger om at USA har lokalisert terrorlederen. Seinest i går sa Mohammed Saiful Adel, som hevder å representere den fundamentalistiske Taliban-geriljaen, at bin Laden er i Afghanistan.

Saiful Adel har ifølge NTB tidligere vist seg å være en pålitelig kilde til informasjon om bevegelsens operasjoner.

For en måned siden bekreftet imidlertid USA at de skulle gå til en våroffensiv mot Taliban og al-Qaida.

- Osama bin Laden og mulla Omar er en trussel mot hele verden. De må ødelegges, og vi tror vi kan ta dem i år, sa Bryan Hilfert, talsmann for de amerikanske styrkene.

JAGET: Ifølge britiske medier er en stor aksjon rett rundt hjørnet.