Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Fanget» i Finnmark i 13 døgn. Nå er Tom endelig hjemme: - Jeg skal opp igjen neste uke

Tom Wangsholm var først værfast på Nordkapp, deretter flyfast i Kirkenes. Nå er han endelig hjemme.

ENDELIG HJEMME: Tom Wangsholm har vært i Finnmark i 13 dager på grunn av været. Nå har han endelig landet på Gardermoen. Foto: Privat
ENDELIG HJEMME: Tom Wangsholm har vært i Finnmark i 13 dager på grunn av været. Nå har han endelig landet på Gardermoen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har akkurat landa står på Gardermoen, og skal ta bussen som går ti over åtte, sa Tom Wangsholm til Dagbladet tidligere onsdag kveld.

Etter noe som ble en uventet langt opphold i Finnmark, vil han snart komme seg hjem til Moss. En liten busstur blir siste etappe i den lange reisen.

- Det tar vel bare halvannen time herfra, jeg er så å si hjemme, sier han til Dagbladet litt før klokka åtte onsdag kveld.

Værfast på Nordkapp
Før påske kjørte han 2300 kilometer opp til Nordkapp for å utføre arbeid i Nordkapphallen, men på grunn av stengte veier ble han sittende værfast helt alene.

Søndag kveld, etter ti dager alene på Nordkapp, ble han hentet ut med helikopter til Honningsvåg. Fra Honningsvåg tok han den 18 timer lange turen med Hurtigruta til Kirkenes, hvor han mandag skulle fly hjem til familien i Moss.

Men slik gikk det ikke. Tirsdag var han fortsatt i Kirkenes.

På toppen av det hele fikk Wangsholm en SMS fra flyselskapet tidlig onsdag morgen. Der han ble opplyst om at flyet han skulle ta klokka 07 i morges ble utsatt på grunn av at kabinpersonalet trengte hviletid. Dermed ble det utsatt til klokka 16:40.

Heldigvis lettet flyet onsdag ettermiddag, og til slutt fikk Wangsholm reise til Oslo.

Skal tilbake
Wangsholm forteller at han fikk gjort jobben ferdig, og mer til.

- Jeg fikk begynt på en jobb som egentlig ikke skulle vært gjort før seinere, men så gikk jeg tom for materialer til slutt.

Til tross for det uventede lange oppholdet og den lange reisen hjem.

- Jeg skal opp igjen for å jobbe neste uke. Bilen står der oppe, og jeg skal kjøre ned igjen. Det blir nok lettere å komme seg ned igjen, og det blir en fin tur hjem, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!