Fanget i fjellsprekk

I fire timer var en 14 år gammel engelsk jente fanget i en 10- 25 meter dyp fjellsprekk ved Kjerag i Lysefjorden før redningsmannskapet fikk henne ut. Jenta er alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ulykken skjedde trolig under aking på en snøflekk på fjellet. Jenta er i Norge på ferie, og var i et større følge på fottur opp til Kjerag da ulykken skjedde ved 18-tida i går kveld. Turistene fikk kontaktet andre folk på plassen med mobiltelefon, og varslet Sandnes politistasjon om ulykken.

Etter det Dagbladet kjenner til hadde jenta og noen i følget bestemt seg for å ake på snø i nærheten.

Før noen fikk stoppet dem hadde hun rent ned i sprekken. Sannsynligvis hadde den råtne julisnøen gitt etter under akingen.

- Vi fikk melding om at jenta var ramlet ned en 10- 25 meter dyp sprekk i fjellet ved Kjerag. Hun var ved bevissthet, og kommuniserte med folk på toppen, sier vakthavende ved lensmannskontoret i Strand og Forsand, Kjetil Østrått.

Reddet

Ved 23-tida i går kveld ble jenta bragt opp til Sea King-helikopteret på fjelltoppen og fløyet til Sentralsykehuset i Rogaland. Hun fikk følge av en pårørende, mens resten av reisefølget gikk ned til fots - en fottur på rundt 2,5 timer.

Base-hopper

Dette var ikke den eneste ulykken på Kjerag i Lysefjorden i går kveld. En mannlig basehopper i 30-årene fikk problemer under landingen og havnet i sjøen etter et sammenstøt med en stein. Hopperen ble fløyet til Sentralsykehuset i Rogaland. Tilstanden ble i går kveld betegnet som alvorlig, men stabil. Etter det Dagbladet erfarer har 30-åringen fått hodeskader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer