Fanget i islabyrint på 1000 meters dybde

Redningsfolk fatter nytt håp om å få reddet opp en skadd huleforsker fra iskulda i trange ganger på 1000 meters dybde.

Omlag 200 fjellreddere fra Østerrike, Sveits og Tyskland har det siste døgnet kommet til Markt Schellenberg ved Berchtesgaden, der den 52 år gamle huleforskeren Johannes Westhauser befinner seg alvorlig skadd - en kilometer under jorda og bak et komplisert system av labyrintformede grotter.( Foto: APKerstin Joensson)
Omlag 200 fjellreddere fra Østerrike, Sveits og Tyskland har det siste døgnet kommet til Markt Schellenberg ved Berchtesgaden, der den 52 år gamle huleforskeren Johannes Westhauser befinner seg alvorlig skadd - en kilometer under jorda og bak et komplisert system av labyrintformede grotter.( Foto: APKerstin Joensson) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Det gikk fryktelig galt natt til søndag, da Johan Westhauser (52) og to kamerater var nådd dypt ned i hulesystemet som nettopp han oppdaget for 12 år siden.

Schneider betraktes som den ypperste eksperten på naturlige grotter i de delene av Alpene som ligger utenfor byen Berchtesgaden - helt sør i Tyskland mot grensa til Østerrike.

For å komme inn i de kompliserte hulene, er det først nødvendig å fire seg 300 meter rett ned. Etterpå følger 700 meter med klatring og tidvis bruk av tau. Denne etappen er i seg selv krevende - og tar lengre tid å tilbakelegge under returen. 

Johan Westhauser og de to andre var nådd sju kilometer videre innover, da han ble truffet i hodet av tunge steiner som ramlet ned fra taket. Hjelmen ble knust og 52-åringen påført alvorlige skader i hode og bryst.

200 hjelpere Alarmen gikk først i går, da den ene av de to kameratene greide å ta seg opp igjen av den iskalde labyrinten. Umiddelbart begynte klatrere og huleeksperter fra hele alpeområdet å strømme til Berchtesgaden for å tilby hjelp og bistand.

I går morges ble det talt opp over 200 frivillige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer