- Fanget i live, skutt og drept foran familien

Osama bin Ladens tolvårige datter skal ha forklart at terrorlederen ble fanget i live før han ble drept.

SKJULESTEDET:  I denne villaen i Abbottabad hadde Osama bin Laden skjult seg i lengre tid. Hva som virkelig skjedde bak murene natt til mandag, er fortsatt uvisst. Foto: AFP PHOTO/ AAMIR QURESHI
SKJULESTEDET: I denne villaen i Abbottabad hadde Osama bin Laden skjult seg i lengre tid. Hva som virkelig skjedde bak murene natt til mandag, er fortsatt uvisst. Foto: AFP PHOTO/ AAMIR QURESHI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter Barack Obamas dramatiske tale om at Osama bin Laden er drept, har forklaringene om hva som skjedde inne i komplekset i Abbottabad, spriket kraftig. Nå skal også bin Ladens tolv år gamle datter ha gitt sin versjon av den dramatiske aksjonen, og hennes budskap skiller seg igjen kraftig fra det som er lekket fra amerikansk hold.

Datteren var et av de seks barna som ble arrestert av pakistanske sikkerhetsstyrker etter at de amerikanske styrkene hadde forlatt byen med Osamas lik.

Hun skal i avhør ha forklart at faren var i live da han ble tatt til fange av de amerikanske elitestyrkene, og at han ble skutt og drept foran familiemedlemmene, melder Al Arabiya.

Al Arabiya siterer «høytstående pakistanske sikkerhetstjenestemenn» på opplysningene.

Ifølge det arabiske mediets kilder, skal bin Laden ha oppholdt seg i første etasje av villaen da amerikanske styrker slo til like over midnatt natt til mandag lokal tid. Etter at terrorlederen var drept, skal han ha blitt dratt ut til helikopteret og fraktet unna.

Det hvite hus avviser Men pressetalsmann Jay Carney i Det hvite hus avviser disse påstandene, skriver Sky News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer