Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fanget i morder-dramaet

Innesperret i sitt hjem i Sommen i Sør-Sverige sitter Valborg og Bent Carlsen og observerer tungt bevæpnet politi i sin egen hage. Mens sønnen Erik sitter hjemme i Sandnes og engster seg, har de to pensjonistene havnet midt i jakten på morderne som tok livet av to politimenn fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig flyr flere helikoptre fram og tilbake over huset til familien. Sommen er nemlig stedet politiet i går konsentrerte innsatsen om etter at det ble hørt skudd i området ved 15.30-tida i går.

- Nei, redd er jeg ikke. Men så skal det mye til for å skremme meg, sier Valborg Carlsen (70) på telefon fra Sommen som ligger mellom Boxholm og Tranås i Sør-Sverige.

- Dessuten har vi en stor schæferhund. Det gjør oss trygge, sier hun. Hun er sammen med sin mann Bent og to besøkende fra Danmark som kom på besøk bare to timer før politiet sperret av hele området.

- Det springer politi rundt i hagen her med våpen og hunder. Samtidig flyr helikoptre over oss hele tida. Jeg skal være glad når dette er over, sier Valborg som etter ordre fra politiet ikke har rørt seg utenfor huset siden i går morges.

Uro i Sommen

Hele 160 politimenn er med i den intense jakta på dem som drepte politimennene Olle Borén (43) og Robert Karlström (30) ved Malexander i Sør-Sverige fredag. Både Borén og Karlström var småbarnsfedre.

- Vi tar tipset om skuddet på alvor, sier Lars Delleskog, pressetalsmann ved politiet i Vstergötlands Län til Dagbladet.

Området Sommen er et lite samfunn, med innsjøen Sommen på den ene siden og skogsområder på den andre. Inneklemt mellom det lille samfunnet og innsjøen ligger riksveg 32 og jernbanen. Delleskog understreker at ettersøkingen kan ta lang tid, fordi politiet må ta seg forsiktig fram. De to ranerne har automatvåpen de allerede har bevist de er i stand til å bruke.

- Det er klart det er en viss uro i det lille samfunnet Sommen. Men etter det jeg har fått rapportert, lyder folk politiets ordre og holder seg i ro, sier Delleskog.

Politiet frykter at ranerne kan ta gisler.

I går kveld gikk politiet ut med et foreløpig signalement på ranerne: Den ene er litt mørk, den andre har lyst hår og lys hud og er kraftig bygd. De blir anslått å være omkring 25 år og 1,80 meter høye. Politiet har også fått tips om hvor den andre fluktbilen, en Toyota, befinner seg.

Helt ubegripelig

Den tredje av ranerne, en 28-åring, ble sluppet av ved et akuttmottak med to skuddsår i magen. Skaden fikk han under skuddvekslingen med politiet. Mannen ble avhørt natt til i går, men politiet vil ikke kommentere dette nærmere.

Hele dramaet startet med et ran mot Vstgötabanken i Kisa fredag ettermiddag. Politiet rakk å besvare angrepet mot dem, men ifølge politiet var det likevel snakk om en regelrett likvidering.

- Dette kan vi slå fast fordi de ble truffet av mange skudd, sier sjefen for kriminalpolitiet i Vstergötland, Thommy Håkansson, til NTB.

Valborg Carlsen sier til Dagbladet at hun er rystet over politidrapene.

- Det er så rått - helt ubegripelig, sier hun.

I Norge sitter sønnen, Erik Carlsen, og er engstelig for sine foreldre.

- Det er klart man blir urolig. Ranerne er åpenbart desperate, sier Carlsen til Dagbladet.