Fanget i ni år. Kalte ham «Østerriker-Josef»

«Østerriker-Josef» og hans påstått hemmelige sekt stiller nederlandske etterforskere overfor stadig flere ubesvarte spørsmål.

AVSIDESLIGGENDE: Ingen skal ha hatt særlig informasjon om den avsidesliggende gården, eller hvem som bodde der, sier en nabo til Telegraaf. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Det startet for to uker siden, da en uflidd og skjeggete 25-åring kom inn på «Cafe de kastelein» i småbyen Ruinerwold og drakk et par øl, uten at han snakket med verken verten eller noen av gjestene. Søndag kveld rett før stengetid, dukket mannen opp på nytt og bestilte fem øl, som han satte til livs i stor hastighet.

Den aparte framferden og gjestens flakkende blikk, fikk kelneren til å stusse. Han satte seg ned og snakket litt med den fremmede, som etter hvert fortalte at han hadde stukket av fra et småbruk i utkanten av småbyen, der han i ni år - sammen med sin alvorlig syke far og fem yngre søsken - hadde vært fanget i en slags sekt.

Ringe politiet

Kelneren ringte til politiet, som rykket ut med store styrker. Kort tid senere kom de første nyhetsmeldingene om at en far og hans fem barn i alderen 18 til 25 år i årevis hadde vært sperret inne i en kjeller. Politiet anholdt en 58 år gammel østerriker, som i henhold til politiets talskvinne overfor tv-stasjonen «RTV Drenthe» «ikke samarbeidet med etterforskerne».

Politiet gjennomsøkte først hele eiendommen og fant fire unge mennesker på det som beskrives som et kummerlig og veldig lite rom. Døra kunne låses utenfra, men værelset befant seg ikke i kjelleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer