Fanget i ruinene

Fem tyrkiske bygningsarbeidere fryktes fanget i ruinene etter at en boligblokk kollapset i London i formiddag. Letingen pågår fremdeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tre etasjer høye leilighets-komplekset falt sammen klokka 8.25 lokal tid. Ulykken skjedde i Tottenham, nord i den engelske hovedstaden, ikke langt fra den berømte fotballstadion til Tottenham Hotspurs.

To kvinner, en mann og et barn ble hentet ut fra bygningen. En kvinne ble brakt til et lokalt sykehus med kuttskader, mens mannen og barnet var uskadd.

Var i butikken

Alle fire ble reddet ut fra andre etasje i bygget ved hjelp av en hydraulisk plattform. I første etasje av bygningen er det en butikk hvor det skal ha oppholdt seg flere mennesker.

- Vi har fått melding om at det var fem mennesker i butikken, men det er ikke bekreftet, sa talsmann Tony Agar ved brannvesenet i London til Sky News fredag ettermiddag.

I kveld var det ikke mulig å få kontakt med brannvesenet, men engelske aviser melder at letingen fremdeles pågår.

- Vi håper at de som er fanget der inne, fortsatt er i live.

Ropte til ofrene

Øyenvitner forteller at de har hørt stemmer fra ruinene.

- Jeg hørte voldsom buldring og så bygningen kollapse i en støvsky. Så hørte jeg mennesker som ropte om hjelp innenfra. Jeg ropte at jeg skulle skaffe hjelp, forteller Elizabeth Sheehan til Sky News.

Redningsmannskapene har stengt av hele området, og leter på spreng etter flere mennesker som skal ha oppholdt seg i bygningen.

Pågikk bygningsarbeid

Det pågikk bygningsarbeid på bygningen da den kollapset.

- Vi vet at bygningen ble renovert da den falt sammen, men vi kan ikke bekrefte at det var årsaken til at den falt sammen, sa talsmann Tony Agar ved brannvesenet i London.

TOTALØDELAGT:</B> Fem personer fryktes fanget i ruinene av boligblokken som raste sammen i morgentimene i dag.
<B>LETER I RUINENE:</B> Redningsmannskapene leter etter overlevende i blokkruinene som er like ved fotballklubben Tottenhams stadion.