Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fanget jenter i voldtektsbunkers

John T. Jamelske holdt fire jenter som sex-slaver i mange måneder i New York, og truet dem til å skrive dagbøker om voldtektene. Til slutt klarte en 16-åring å ringe til søsteren sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inne i det idylliske, blå ranch-liknende huset som lå gjemt bak en vegg av seks meter høye slyngplanter og et stort gjerde, skjulte 67 år gamle Jamelske sin forferdelige hemmelighet.

Nede i kjelleren hadde han innredet to rom som han brukte til systematiske voldtekter.

Den 16 år gamle jenta hadde vært savnet i seks måneder da Jamelske tok henne med til en butikk der han skulle pante ølbokser. Der klarte hun å ringe søsteren sin. Med hviskende stemme fortalte 16-åringen at hun var kidnappet og voldtatt.

Dermed klarte politiet å pågripe den pensjonerte håndverkeren tirsdag for to uker siden.

Skjult i kjelleren

Synet som møtte politifolkene i 7070 Highbride Road i DeWitt, New York var skremmende. Skjult bak flere tusen tomme ølbokser fant de en jerndør som ledet ned til en kjeller med et mylder av ganger og dører som var så små at politifolkene måtte krype gjennom dem.

Der fant politiet to rom med interkom. Det ene hadde toalett og en liten dusj, mens det var en mikrobølgeovn og en madrass i det andre. Her ble minst fire jenter holdt som sex-slaver i flere måneder. Politiet frykter at flere kvinner kan ha blitt fanget og misbrukt av Jamelske.

16-åringen ble holdt fanget i seks måneder, mens en 13 eller 14 år gammel jente hadde vært der i 13 måneder. En 26 år gammel kvinne ble misbrukt i åtte uker for to år siden, mens en annen kvinne ble holdt innesperret i rundt to år på 80-tallet.

Dagbøker

De to tenåringene hadde rømt hjemmefra ved tidligere anledninger, så forsvinningene ble ikke etterforsket som kriminalsaker. De to andre kvinnene klarte ikke å påvise hvor huset lå, da Jamelske til slutt hadde sluppet dem fri og de fikk kontaktet politiet.

Ved husransakelsen gjorde politiet flere makabre beslag. Det ble funnet bilder av kvinner som var lenket til veggen, og de fant dagbøker som Jamelske hadde tvunget kvinnene til å skrive.

Dagbøkene var fulle av detaljinformasjon om når jentene hadde dusjet, når de pusset tenner og når de ble voldtatt.

- Han har tydeligvis skapt seg en egen verden der han var den ypperste hersker, sier psykiater Alan Manevitz ved Columbia-Presbyterian Hospital i New York.

«Nattsvermeren»

Amerikanske medier har sammenliknet voldtektsbunkersen med rommet der den gale morderen i filmen «Nattsvermeren» holdt sine ofre fanget.

- Man kan få inntrykk av at det liknet en scene fra filmen, men jeg tror at etterforskerne vil forstå at det ikke er tilfellet, sier Jamelskes forsvarer J. Michael Forsyth.

Jamelskes kone døde i 1999, mens moren hans som bodde i nabohuset døde i 1990. Politiet skal etterforske begge dødsfallene. Han har tre voksne sønner. 67-åringen har ikke ønsket å forklare seg for politiet.

Kilder: AP, Syracuse Post Standard, Ithaca Journal, New York Post

PÅGREPET: John T. Jamelske holdt minst fire jenter som sexfanger i flere måneder. Det eneste bildet som er tilgjengelig av ham, er dette som er tatt i 1953.
SPERRET: Politiet sperret av hele området rundt Jamelskes hus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media