Fanget krokodille i Oslo

Nilkrokodilla var aggressiv under «pågripelsen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den over én meter lange krokodillen hveste og var aggressiv da den ble tatt hånd om av politiet i en leilighet på Ulven i Oslo i går ettermiddag.

- Det tok to til tre forsøk, men den lot seg fange til slutt, sier veterinær Ane Christophersen i Mattilsynet til Dagbladet.no.

Fikk tips

Den svært uvanlige pågripelsen fant sted etter at politiet hadde fått tips om ulovlig dyrehold. De varslet Mattilsynet - som forvalter dyrevernloven i Norge - og i fellesskap slo de to etatene til mot leiligheten på Ulven.

- Da vi kom lå den i et stort akvarium. Vi la et håndkle over krokodillens hode, og løftet den etter nakken og bakpartiet, sier veterinær Christophersen.

Det ble ikke funnet andre dyr på stedet, men på grunn av krokodilleholdet er eieren av leiligheten siktet for ulovlig oppbevaring av eksotiske dyr, melder Aftenposten.no.

Krokodillen - som har svært skarpe tenner - er den største i sitt slag som oslopolitiet noen gang har tatt hånd om.

Nilkrokodille

Foto: Ane Christophersen (Mattilsynet)
Foto: Ane Christophersen (Mattilsynet) Vis mer

Mattilsynet har sendt bilder av det meterlange reptilet over til Direktoratet for Naturforvaltning. Der tror man at det er ei nilkrokodille, som kan bli opptil fem meter lang.

Dersom det beslaglagte eksemplaret virkelig er ei nilkrokodille, anslås alderen til omtrent ett år.

- Vi vet ikke om krokodillen er klekket ut i Norge eller smuglet hit. Eieren ble ikke pågrepet, sier politiførstebetjent Rolf Erik Rotegård ved Finans- og miljøavsnittet ved Oslo politidistrikt til avisa.

Krokodillen oppbevares i øyeblikket i lokalene til Mattilsynet, men får trolig et nytt hjem hos Akvariet i Bergen eller Dyreparken i Kristiansand.