Hobbyfisking:

Fanget myte-fisk: - Verdens største

- Jeg har alltid visst at den var der, men jeg hadde aldri trodd jeg kom til å fange den.

GIGANTISK: Etter å ha sveivet inn snøret i 25 minutter, jubla Andy Hackett av glede da han så hva han hadde fått på kroken. Video: Bournemouth News and Picture Service. Reporter: Amalie Bernhus Årtun. Vis mer
Publisert

De aller fleste vil trolig forbinde en gullfisk med en liten fisk som man kjøper på dyrebutikken og bærer hjem i en plastpose.

Denne gullfisken er av et helt annet kaliber.

Over 30 kilo

Fisker Andy Hackett (42) har fått seg et minne for livet, etter å ha fanget en av verdens største gullfisker.

BLOBB BLOBB: Fiskere har i mange år visst at den sky og unnvikende gullfisken var å finne i innsjøen. Ingen har greid å hale den opp - før nå! Foto: BNPS
BLOBB BLOBB: Fiskere har i mange år visst at den sky og unnvikende gullfisken var å finne i innsjøen. Ingen har greid å hale den opp - før nå! Foto: BNPS Vis mer

Det skriver flere britiske medier, blant andre The Guardian.

Ifølge nyhetsbyrået Bournemouth News and Picture Service veier den gigantiske oransje fisken som bærer kallenavnet «Gulrota» - og veier like over 30 kilo!

Fisken er en hybrid mellom lærkarpe og koikarpe, som tradisjonelt er oransje.

- Veldig sky

Man antar at «Gulrota» er over 20 år gammel, og at den ble satt ut i innsjøen Bluewater Lakes in Champagne-distriktet i Frankrike for mange år siden. Det var innehaver Jason Cowler som satte ut gullfisken:

- Vi satte ut «Gulrota» for omtrent 20 år siden, for at fiskerne skulle ha noe unikt å fiske etter. Siden den gang har fisken vokst og vokst, men den kommer sjelden fram. Hun er veldig sky, sier Cowler.

GIGA-KARPE: Den sagnomsuste «Gulrota» veier like over 30 kilo - og er minst 20 år gammel. Foto: BNPS
GIGA-KARPE: Den sagnomsuste «Gulrota» veier like over 30 kilo - og er minst 20 år gammel. Foto: BNPS Vis mer

Innsjøen er ofte besøkt av hobbyfiskere, men den mystiske «Gulrota» har vist seg svært vanskelig å fange.

- Jeg har alltid visst at «Gulrota» var der, men jeg hadde aldri trodd jeg kom til å fange den, sier Andy.

Verdens største

Andy brukte 25 minutter på å sveive inn storfangsten, og jublet da han la gullfisken på vekta. Det viste seg nemlig at den var 13 kilo tyngre enn verdens største gullfisk - fanget i Minnesota i USA i 2019.

KJEMPEPLASK: Zach Piller og faren Doug fikk seg en bokstavelig talt enorm overraskelse på fisketur. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Ikke bare det, «Gulrota» var mer enn dobbelt så stor som en 13 kilo stor oransje koikarpe som ble fanget i sørlige Frankrike i 2010.

- Jeg visste det var en stor fisk da den tok åtet, og dro det fra side til side - og opp og ned. Så kom den til overflaten 30-35 meter ut i innsjøen og jeg så at den var oransje, forteller den lykkelige fiskeren.

Ble sluppet ut

Andy stilte opp for en fotoshoot med «Gulrota», før den ble sluppet ut i innsjøen igjen.

Denne formen for fisking - rendyrket fang og slipp – der målet bare er å oppleve gleden og spenningen i å fiske for så å slippe fisken ut igjen - er i strid med dyrevelferdsloven og forbudt i Norge, opplyser Mattilsynet.

- Hun er veldig frisk og fin. Vi gratulerer Andy så mye med den flotte fangsten, sier innehaver Jason Cowler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer