Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fanget på film like før arrestasjonen

Venner av de mistenktes familier offentliggjør bilder av en av de arresterte for planlegginga av flybombene i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et videoopptak fra et supermarked i Birmingham viser en av de 21 personene som er arrestert mistenkt for å planlegge en massiv terroristaksjon der om lag ti fly skulle eksplodere i Storbritannia og USA, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).


To timer før arrestasjonen
Opptaket ble tatt bare to timer før Tayib Rauf (22) ble arrestert av britisk politi i morgentimene torsdag 10. august.

Eieren av supermarkedet New Dadyal Cash and Carry, Mohmad Nazam, overleverte opptaket til AP seint mandag. Han sier til nyhetsbyrået at Rauf ble festet til film da han var innom forretningen for å hente en sjekk som skulle dekke en handel Nazam hadde gjennomført hos Raufs familiebedrift, Classic Confectionary Suppliers.

- Han er uskyldig

- Han ser ikke ut som en mann som har tenkt til å sprenge seg sjøl i lufta. Ser dette ut som en mann som planlegger noe slikt, spør butikkinnehaveren Nazam retorisk.


Ifølge Nazam fleipet og småsnakket Rauf med personene i butikklokalene. Han reagerte ikke på noe ved oppførselen hans.

- Han oppførte seg slik han alltid gjør. Jeg har aldri sett han havne i trøbbel før. Han er en velutdanna, høflig kar, sier Nazam.

Raufs bror, Rashid, ble arrestert i Pakistan. Han mistenkes å være hovedbakmannen for de planlagte terroranslagene.

MISTENKT FOR MASSEDRAP: Terrormistenkte Tayib Rauf (til venstre) ble filmet da han var innom et supermarked i Birmingham bare timer før han ble arrestert, ifølge AP. Foto: AP
MISTENKT FOR MASSEDRAP: Terrormistenkte Tayib Rauf (til venstre) ble filmet da han var innom et supermarked i Birmingham bare timer før han ble arrestert, ifølge AP. Foto: AP Vis mer

Britisk politi vil foreløpig ikke kommentere opptakene.

image: - Fanget på film like før arrestasjonen
image: - Fanget på film like før arrestasjonen