Nato-toppmøtet

Fanget på video: Vitser om Trump

Storbritannia, Canada, Frankrike og Nederlands ledere så ut til å spøke om president Donald Trump under en mottakelse i Buckingham Palace.

TULLER: Det spekuleres nå i om det er Donald Trump de tre statslederne gjør narr av, under mingling i Buckingham Palace i går. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON / OSLO (Dagbladet): Canadas statsminister Justin Trudeau, Storbritannias statsminister Boris Johnson, Frankrikes president Emmanuel Macron og Nederlands statsminister Mark Rutte ble tatt på fersken i å tilsynelatende vitse om USAs president Donald Trump i går kveld.

Stats- og regjeringssjefene i NATO samlet seg i dag til toppmøte i London i forbindelse med at alliansen er 70 år. I den anledning var Trudeau, Johnson og Macron til stede på en mottakelse i Buckingham Palace tirsdag kveld.

Det ser ut til at den amerikanske presidentens langdryge pressemøte tidligere på dagen ble gjenstand for vitsing, ifølge en rekke medier.

Det kan ikke være noe tvil om hvem de vitser om, da CNN påpeker at Trump er den eneste som har holdt så lange pressemøter.

- Falsk

Under et pressemøte med Tysklands kansler Angela Merkel i dag, blir Donald Trump konfrontert med videoklippet som har gått viralt.

- Har du sett videoen av statsminister Trudaeu som snakker om deg, spør en reporter.

- Vell, han er «two-faced» (falsk), svarer Trump.

Etter en lang pause legger Trump til at Trudaeu er en «fin fyr», men hevder at Trudeau muligens ikke var så fornøyd med at Trump i går hang ham ut for at Canada ikke oppfyller målet om å bruke to prosent av brutto nasjonalprodukt på forsvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer