PÅGRIPELSEN: Dette bildet er tatt gjennom kikkhullet i døra i en naboleilighet. Foto: Privat
PÅGRIPELSEN: Dette bildet er tatt gjennom kikkhullet i døra i en naboleilighet. Foto: PrivatVis mer

Fanget pågripelsen gjennom kikkhullet

Her er Malmö-politiet i sekundene før de pågrep 38-åringen de mener er den nye Lasermannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MALMÖ (Dagbladet): Dette unike bildet er tatt gjennom et kikkhull i en naboleilighet, og viser politiet i trappeoppgangen i sekundene før de tok seg inn til og pågrep 38-åringen de mener er den nye Lasermannen.

Overvåket leilighet Politiet overvåket 38-åringens leilighet forut for pågripelsen. Det kom fram på en pressekonferanse klokka 10.15 på politihuset i Malmö i dag.

- Vi vil ikke kommentere etterforskningen utover at en person er pågrepet. Politiet har et omfattende etterforskningsarbeid framfor seg, sier visepolitimester Åsa Malmqvist.

Politiet sier de ønsker å få inn flere tips fra publikum i saken.

- Vi har fått inn mye tips fra offentligheten, og ønsker fremdeles at folk skal komme med det de vet, sier Malmqvist.

- Har folk grunn til å føle seg trygge nå?

- Trygghet er en følelse. Var man redd for de uforklarlige skytingene, kan man være trygge nå, sier visepolitimesteren.

Politiet vil ikke svare på spørsmål om 38-åringens tilstand, og om han har vært til medisinsk utredning.

- Kan det være flere gjerningspersoner?

- Ja, vi holder alle muligheter åpne.

VÅPENBESLAG: Politiet beslagla to pistoler i den angivelige Lasermannens leilighet. Foto: JOACHIM WALL/Expressen
VÅPENBESLAG: Politiet beslagla to pistoler i den angivelige Lasermannens leilighet. Foto: JOACHIM WALL/Expressen Vis mer

- Hadde den siktede en medhjelper?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Åsa Malmqvist.

Våpenbeslag Den finsk-svenske mannen ble pågrepet i leiligheten sin i 18.30-tida på lørdag, etter at politiet i en tid hadde hatt ham i søkelyset. Ifølge Expressen agerte politiet på tips fra personer som bor i området, og som alarmerte om hans oppførsel.

Mannen er siktet for drapet på Trez West Persson (20) i oktober i fjor og for sju drapsforsøk. Nå jakter politiet en mulig medhjelper, som kan ha hjulpet snikskytteren med å plukke ut hans ofre.

- Vi forsøker å finne ut av om det er på den måten, sier en kilde med innsyn i etterforskningen til den svenske avisa Expressen.

I leiligheten til siktede tok politiet beslag i to pistoler. De ble i går morges sendt til Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping for prøveskyting. 38-åringen har bæretillatelse for begge våpnene - en 9 mm og en kaliber 22.

Håper på DNA-svar Svarene etter prøveskytingene kan bli avgjørende for politiet. Da vil de se om kulene fra 38-åringens våpen kan matches med tomhylsene som politiet har sikret seg på åsteder.

Politiet undersøker også siktedes telefon- og datatrafikk. DNA-test vil forhåpentlig gi svar på om 38-åringen kan knyttes til flere av de rundt 20 skytingene i Malmö.

DREPT: Politiet mener Trez West Persson (20) ble skutt i hodet og drept fordi hun var sammen med en innvandrer. Foto: Privat
DREPT: Politiet mener Trez West Persson (20) ble skutt i hodet og drept fordi hun var sammen med en innvandrer. Foto: Privat Vis mer