Fanget regnbueørret på 3,4 kilo i Frognerparken

Kan være en helt spesiell krysning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I oOktober i år gjorde Lars Nilssen og Lars Lenth en oppsiktsvekkende oppdagelse i Frognerparken i Oslo.

Det begynte i våres da de to fiskeentusiastene, sammen med Håvard Stubø, oppdaget en bestand av store ørreter i dammene i Vigelandsparken på Frogner.

Under en liten spasertur i det fine høstværet i oktober bestemte Lars Nilssen seg for å gå innom parken for å se om han fikk øye på ørretene.

- Ørret gyter jo på høsten, og da kan de være ganske lett å få øye på i det rennende vannet, spesielt i små bekker, forteller Nilssen.

Diger regnbueørret Synet som møtte Nilssen ved innløpsbekken til dammen var noe utenom det vanlige. 10-15 store ørret sloss om de beste gyteplassene i det den vesle bekken.

Men det var først da han sammen med fotograf Arnt Mollan satte opp et undervannkamera i bekken at de fikk øye på det virkelig uvanlige: en av fiskene skilte seg betydelig ut fra resten, både i utseende og størrelse.

- Vi fikk plutselig øye på en kjempediger fisk som så annerledes ut. Vi fikk jo sjokk. Midt i Frognerparken liksom, ler Nilssen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer