Burmesisk pyton i Florida

Fanget rekordpyton med «lokkeslange»

Hunnslangen er over 5 meter lang og nesten 100 kilo tung.

VISER FANGSTEN: Biolog Ian Bartoszek viser fram rekordpytonen til pressen. Foto: Andrew West-USA Today Network / Sipa USA / NTB
VISER FANGSTEN: Biolog Ian Bartoszek viser fram rekordpytonen til pressen. Foto: Andrew West-USA Today Network / Sipa USA / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forskere i Florida har fanget en burmesisk pyton på hele 5,4 meter og 97 kilo - den klart største som noensinne er funnet i delstaten, ifølge National Geographic.

Hunnslangen ble fanget i desember, men ble først i går vist fram til pressen i byen Naples, sørvest i delstaten.

Spiser alligatorer

Arten er naturlig hjemmehørende i Sørøst-Asia, men Florida har nå en stor bestand på grunn av slanger som har rømt fra fangenskap.

Størrelsen på rekordslangen er forholdsvis vanlig i Asia, mens i USA blir de sjelden over 3 meter.

Burmesiske pytoner utgjør en betydelig fare for det lokale amerikanske økosystemet. De livnærer seg på fugler og mindre pattedyr, men har også tatt alligatorer og hunder.

I Florida trives slangene best i sump- og skogsområder som Everglades, hvor de er svært vanskelige å få øye på.

GPS-sporing

Conservancy of Southwest Florida prøver å minske bestanden ved å lokke hunnslanger ut av skjulestedene. Dette gjør de ved å feste GPS-sporingsenheter inni hannpytoner, for så å sende dem ut i sumpen.

- Store fruktbare hunnpytoner er veldig viktige å fjerne fra disse økosystemene, ettersom de er i stand til uproporsjonalt å produsere mye avkom, sier Sarah Funk, biolog i Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, til National Geographic.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer