Forskere i Florida har fanget en burmesisk pyton på hele 5,4 meter og 97 kilo - den klart største som noensinne er funnet i delstaten, ifølge National Geographic.
Hunnslangen ble fanget i desember, men ble først i går vist fram til pressen i byen Naples, sørvest i delstaten.
Spiser alligatorer
Arten er naturlig hjemmehørende i Sørøst-Asia, men Florida har nå en stor bestand på grunn av slanger som har rømt fra fangenskap.

Størrelsen på rekordslangen er forholdsvis vanlig i Asia, mens i USA blir de sjelden over 3 meter.
Burmesiske pytoner utgjør en betydelig fare for det lokale amerikanske økosystemet. De livnærer seg på fugler og mindre pattedyr, men har også tatt alligatorer og hunder.
I Florida trives slangene best i sump- og skogsområder som Everglades, hvor de er svært vanskelige å få øye på.
GPS-sporing
Conservancy of Southwest Florida prøver å minske bestanden ved å lokke hunnslanger ut av skjulestedene. Dette gjør de ved å feste GPS-sporingsenheter inni hannpytoner, for så å sende dem ut i sumpen.
- Store fruktbare hunnpytoner er veldig viktige å fjerne fra disse økosystemene, ettersom de er i stand til uproporsjonalt å produsere mye avkom, sier Sarah Funk, biolog i Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, til National Geographic.
For eksempel brukte teamet en 3,7 meter lang hannslange ved navn Dionysus - med kjælenavnet Dion - som lokkemat for rekkordhunnen som ble fanget i desember.
Forskerteamet sporet Dion til et sumpområde i Everglades nær Naples. Han hadde rullet seg sammen i nærheten av den gigantiske hunnen.
122 «egg»
Etter en intens brytekamp lyktes det biologene å få den nesten 6 meter lange slangen oppi en sekk - som så ble lagt i et kar og fraktet til basen.

Dion overlevde og «jobber» fremdeles for forskerne.
Hunnslangen, derimot, ble avlivet. En disseksjon avslørte 122 «egg» på før-befruktning-stadiet. I fordøyelsessystemet fant de pelsbiter, klumper av delvis oppløst bein og en bit av en hov - slangens siste måltid var en hvithalehjort.
- Disse pytonene er i stand til fullstendig å endre økosystemet, og jeg vil si de allerede har gjort det, sier Kristen Hart, økolog ved U.S. Geological Survey Wetland and Aquatic Research Center, til National Geographic.