Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fanget Saddams næreste

Abid Hamid Mahmud al-Tikriti var Saddam Husseins sekretær og nummer fire på USAs liste over ettersøkte. Han skal være pågrepet i Tikrit, Saddams hjemby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis opplysningene om pågripelsen av Abid Hamid Mahmud al-Tikriti stemmer, er det en stor fjær i hatten for USA. Han skal ha vært en av Saddams aller næreste medarbeidere. Som hans sekretær fikk al-Tikriti i oppgave å sette mange av regimets ordre ut i livet.

Ifølge BBC ble al-Tikriti pågrepet under de siste dagers amerikanske offensiv i Irak. Han skal ha blitt tatt i Saddams hjemby Tikrit.

Kampanje

al-Tikriti utgjorde ruteresset i den berømmelige kortstokken over ettersøkte Saddam-tilhengere. Talsmenn for de amerikanske styrkene ville ikke si noe om detaljene rundt aksjonen. USA har nå trappet opp jakten etter Saddam og hans medhjelpere de siste dagene. Flere hundre persnoner er fanget og forhørt, pågripelsen av al-Tikriti vil uten tvil skape jubelstemning i Det Hvite Hus. Kanskje kan det også kaste lys over Saddam Husseins skjebne etter at han ble kastet fra makten.

Pågripelsen kom etter en voldelig dag i Bagdad. To protestanter og en amerikansk soldat mistet livet i ulike sammenstøt. I tillegg ble en amerikansk soldat som sto vakt ved en bensinstasjon skutt og drept.

SEKRETÆR: Pågripelsen av al-Tikriti regnes som en stor seier for okkupasjonsstyrkene.