<strong>IKKE FOR FUGLER:</strong> McDonalds i Sørlandsparken engasjerte et skadedyrfirma for å få slutt på at spurv og andre småfugler tok seg inn i restauranten. Np &nbsp;har Kristiansand tingrett kommet med dom om fangstmetoden. Illustrasjonsfoto: Reuters/NTB Scanpix.&nbsp;
IKKE FOR FUGLER: McDonalds i Sørlandsparken engasjerte et skadedyrfirma for å få slutt på at spurv og andre småfugler tok seg inn i restauranten. Np  har Kristiansand tingrett kommet med dom om fangstmetoden. Illustrasjonsfoto: Reuters/NTB Scanpix.  Vis mer

Fanget sultne småfugler med lim inne i restaurant

Ulovlig, sier Kristiansand tingrett. Bot på 20 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 35 år gammel mann er dømt til å betale 20 000 kroner i bot for å ha lagt ut fuglefeller på en McDonalds-restaurant i Sørlandsparken i fjor.

Mannen ga en uforbeholden tilståelse da han møtte i Kristiansand tingrett nylig, skriver Fædrelandsvennen. Han forklarte at skadedyrfirmaet han jobber i, i lengre tid hadde hatt problemer med å hindre fugler å fly inn i restauranten.

Til slutt bestemte han seg for å sette opp limplater for å fange fuglene.

Bruken av fellene ble oppdaget av tre gjester som besøkte restauranten 10. mars i fjor. Gjestene så en fugl som satte seg fast, og på limbrettet som en ansatt hentet ut, satt det to fugler - begge spurver. Gjestene tok deretter med seg brettet til en veterinær, som konstaterte at fuglene måtte avlives.

Tingretten slår fast at fangstmetoden var et brudd på dyrevernbestemmelsene.

(NTB/Dagbladet).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer