Fanget sultne småfugler med lim inne i restaurant

Ulovlig, sier Kristiansand tingrett. Bot på 20 000 kroner.

IKKE FOR FUGLER: McDonalds i Sørlandsparken engasjerte et skadedyrfirma for å få slutt på at spurv og andre småfugler tok seg inn i restauranten. Np  har Kristiansand tingrett kommet med dom om fangstmetoden. Illustrasjonsfoto: Reuters/NTB Scanpix. 
IKKE FOR FUGLER: McDonalds i Sørlandsparken engasjerte et skadedyrfirma for å få slutt på at spurv og andre småfugler tok seg inn i restauranten. Np  har Kristiansand tingrett kommet med dom om fangstmetoden. Illustrasjonsfoto: Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 35 år gammel mann er dømt til å betale 20 000 kroner i bot for å ha lagt ut fuglefeller på en McDonalds-restaurant i Sørlandsparken i fjor.

Mannen ga en uforbeholden tilståelse da han møtte i Kristiansand tingrett nylig, skriver Fædrelandsvennen. Han forklarte at skadedyrfirmaet han jobber i, i lengre tid hadde hatt problemer med å hindre fugler å fly inn i restauranten.

Til slutt bestemte han seg for å sette opp limplater for å fange fuglene.

Bruken av fellene ble oppdaget av tre gjester som besøkte restauranten 10. mars i fjor. Gjestene så en fugl som satte seg fast, og på limbrettet som en ansatt hentet ut, satt det to fugler - begge spurver. Gjestene tok deretter med seg brettet til en veterinær, som konstaterte at fuglene måtte avlives.

Tingretten slår fast at fangstmetoden var et brudd på dyrevernbestemmelsene.

(NTB/Dagbladet).