Fanget tvilling-tornadoer på film

Minst fem omkom i Oklahoma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske værvarslinga gikk før helga ut og advarte mot livsfarlige stormer i store deler av USA.

Minst fem personer mistet livet i byen Woodward i Oklahoma. Varslingsanlegget i byen var satt ut av spill av et lynnedslag da tornadoene rammet tidlig søndag, melder Reuters.

Mens tornadoene slo inn over delstaten var det også en rekke stormjegere som trosset myndighetenes advarsel, og dro ut for å fange tornadoene på film.

Tvillingtornado I videoen over kan du se en tvillingtornado som ble filmet i nærheten av byen Cherokee i Oklahoma. Tornadoene dannet seg i et landbruksområde lørdag.

Videoen viser hvordan tornadoene dannet seg og så beveget seg i stormen.

I tillegg til flere massive tornadoer, slo også tordenvær og kraftig vind inn over delstatene Oklahoma, Kansas, Iowa og Nebraska.

Flesteparten av tornadoene rammet mer eller mindre ubebodde områder, og de materielle skadene ble ikke så omfattende som først fryktet.

Fem omkom Minst fem personer omkom imidlertid i Woodward, mens flere tusen sto uten strøm.

Ifølge politiet var varslingsanlegget i byen satt ut av drift på grunn av lynnedslag da tornadoene kom tidlig søndag. - Siden det ikke lød sirener, rakk heller ikke folk å komme seg unna, opplyser en polititalsmann ifølge NTB. To barn døde på en campingplass og to voksne døde i et landsbysamfunn rett utenfor bygrensen, opplyser ordfører Roscoe Hill. Det er foreløpig uklart hvor den femte personen omkom. - Denne greia overrasket oss fullstendig, sier Hill og legger til: - Det er egentlig ganske overveldende.
I en by i Iowa ble så mye som 90 prosent av bygningene ødelagt av tornadoens herjinger.