Fanget uforklarlig ildkule på film

- Herregud, dette er ikke gøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Huw Griffiths opplevde et sjeldent - og for forskerne uforklarlig - fenomen fredag kveld da tilsynelatende et kulelyn føk forbi vinduet til huset hans i Lachine utenfor Montreal i Canada.

- Videoen er fra stormen fredag kveld og viser den andre av to kulelyn som gikk forbi huset mitt. Kulelynet var tilsynelatende et resultat av ødelagte strømledninger. Jeg kunne føle varmen fra kulelynet og lyset kunne ses i mils omkrets, forteller Huw Griffiths om videoen.

Hvis det virkelig var et kulelyn som føk forbi Huws hus, er det ifølge Wikipedia et ytterst sjelden fenomen som forskerne ikke klarer verken å reprodusere i laboratorier eller har en god forklaring på. Én av mange teorier som ofte nevnes, er at kulelyn består av glødende plasma holdt sammen av et magnetfelt som dannes i den ladede luften i lynkanalen fra et vanlig lyn, står det på nettleksikonet.

Huw Griffiths fikk seg i hvert fall en opplevelse han seint vil glemme. I videoen kan man tydelig høre hvordan han reagerer når lynkulen går forbi vinduet hans.

- Herregud, dette er ikke bra.