Fanget ulv blir ulvefar i vår

Ulven i Østfold er kommet for å bli. På tross av at de fire valpene nå beviselig er halvt hund og skal avlives innen få dager, får lederparet leve. Allerede nå er brunsten i gang, og et nytt kull av rene ulver vil bli født til våren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed må regionens mange ulvemotstandere konstatere at hybridslaget som ble avgjort i går, ikke setter strek over Østfold som ulveområde. Tvert imot.

Avlivingen av ulvehundene vil i praksis sikre en rein ulvestamme både øst og vest for Glomma.

Analysene fra genekspertene ved Universitetet i Uppsala fastslår utvetydig at de fire valpene som Østfold-tispa fødte i fjor vår, er halvt hund. Dyras far er ren hund, mens moren er ren ulv. Lederhannen som nå går sammen med tispa, er utvilsomt ren ulv.

Paret får leve

- Det vil selvsagt ikke komme på tale å avlive ulveparet, bekrefter direktør i Direktoratet for naturforvaltning (DN) Stein Lier-Hansen og miljøvernminister Guro Fjellanger overfor Dagbladet.

Komplisert

Jakten på valpene tar til om få dager.

Det samme mannskapet som i dag driver med radiomerkingen av dyra, vil trolig stå for avlivingen. Overfor Dagbladet gjør Lier-Hansen det klart at man her må være uhyre varsom slik at man ikke kommer i skade for å avlive eller skyte feil dyr. Bare en av valpene samt lederhannen er merket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer