Fangetransporten brøt sammen

Norsk ambassadør: - Hardhendt behandling av norsk fange.

MER TRØBBEL:  Fangetransporten med den drapsmistenkte nordmannen Tjostolv Moland har brutt sammen på vei mot fengselet i Kisangani.  Her faren Knut Moland jr. med et bilde av sønnen i Garden-uniform. Foto: TORBJØRN BERG.
MER TRØBBEL: Fangetransporten med den drapsmistenkte nordmannen Tjostolv Moland har brutt sammen på vei mot fengselet i Kisangani. Her faren Knut Moland jr. med et bilde av sønnen i Garden-uniform. Foto: TORBJØRN BERG. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||CAPE TOWN/OSLO (Dagbladet.no): Militærtransporten med den drapsmistenkte nordmannen Tjostolv Moland (28) har brutt sammen i bushen i Øst-Kongo. Derfor kommer han ikke fram til det militære fengselet i ettermiddag som planlagt.

Der sitter Molands 27 år gamle kameraet fra Vestfold, som også er mistenkt for drap på en sjåfør de to nordmennene leide i forrige uke. Ambassadesekretær Torstein Vangen ved den norske ambassaden i Angola kommer fram til fengselet i Kisangani i løpet av kvelden.

Etter planen skal han rekke å møte den fengslede vestfoldingen i kveld - etter at han har truffet advokaten som skal hjelpe de to nordmennene.

-Hardhendt behandling- Juridisk assistanse er tilleggsbonus for fanger i dette området. Vi har fått rimelig sikre signaler på at 27-åringen er blitt hardhendt behandlet i den militære fangeanstalten.-De har litt annerledes avhørsmetoder der, sier den norske ambassadøren i Angola, Jon Vea til Dagbladet.Både Tjostolv Molands far, sjøkaptein Knut Moland jr. og predikanten Rune Edvardsen i Sarons Dal frykter at det er penger som styrer rettsvesenet kaotiske Kongo. Områdene i Øst-Kongo rundt Kasingani er blant de farligste i verden med flere sterke geriljagrupper og borgerkrigslignende tilstander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.