Fangetransporten brøt sammen

Norsk ambassadør: - Hardhendt behandling av norsk fange.

MER TRØBBEL:  Fangetransporten med den drapsmistenkte nordmannen Tjostolv Moland har brutt sammen på vei mot fengselet i Kisangani.  Her faren Knut Moland jr. med et bilde av sønnen i Garden-uniform. Foto: TORBJØRN BERG.
MER TRØBBEL: Fangetransporten med den drapsmistenkte nordmannen Tjostolv Moland har brutt sammen på vei mot fengselet i Kisangani. Her faren Knut Moland jr. med et bilde av sønnen i Garden-uniform. Foto: TORBJØRN BERG. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||CAPE TOWN/OSLO (Dagbladet.no): Militærtransporten med den drapsmistenkte nordmannen Tjostolv Moland (28) har brutt sammen i bushen i Øst-Kongo. Derfor kommer han ikke fram til det militære fengselet i ettermiddag som planlagt.

Der sitter Molands 27 år gamle kameraet fra Vestfold, som også er mistenkt for drap på en sjåfør de to nordmennene leide i forrige uke. Ambassadesekretær Torstein Vangen ved den norske ambassaden i Angola kommer fram til fengselet i Kisangani i løpet av kvelden.

Etter planen skal han rekke å møte den fengslede vestfoldingen i kveld - etter at han har truffet advokaten som skal hjelpe de to nordmennene.

-Hardhendt behandling- Juridisk assistanse er tilleggsbonus for fanger i dette området. Vi har fått rimelig sikre signaler på at 27-åringen er blitt hardhendt behandlet i den militære fangeanstalten.-De har litt annerledes avhørsmetoder der, sier den norske ambassadøren i Angola, Jon Vea til Dagbladet.Både Tjostolv Molands far, sjøkaptein Knut Moland jr. og predikanten Rune Edvardsen i Sarons Dal frykter at det er penger som styrer rettsvesenet kaotiske Kongo. Områdene i Øst-Kongo rundt Kasingani er blant de farligste i verden med flere sterke geriljagrupper og borgerkrigslignende tilstander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer