Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fangeutvekslingen i Jemen blokkert

Utvekslingen av over 600 fanger mellom de stridende partene i Jemen er stanset av sinte stammemedlemmer, og våpenhvilen i landet står i fare for å kollapse.

VÅPENHVILEN STÅR I FARE: Soldater lojale til Jemens regjering avbildet i Taiz onsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix
VÅPENHVILEN STÅR I FARE: Soldater lojale til Jemens regjering avbildet i Taiz onsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ettermiddag ble det opplyst at partene i konflikten hadde startet utvekslingen av fanger, men ifølge Reuters ble denne stanset allerede samme kveld. Væpnede stammemedlemmer fra al-Bayda-provinsen sentralt i landet blokkerte veiene inn til utvekslingspunktet med krav om at slektningene deres som holdes av Houthi-opprørerne også må inkluderes i byttehandelen.

Planen var i utgangspunktet at Sørmotstanden - en styrke som er alliert med president Abd-Rabbu Mansour Hadi - skulle slippe fri 360 medlemmer av Houthi-bevegelsen fra fangenskap i Aden sør i landet. Samtidig skulle houthiene løslate 265 sivile og krigere fra Sør-Jemen.

Avtalen om fangeutvekslingen ble framforhandlet av FN og jemenittiske stammer og ble sett på som et av de mest positive signalene så langt i konflikten.

En våpenhvile som etter planen skal vare i sju dager, trådte tirsdag i kraft samtidig som fredssamtalene om Jemen startet i Sveits. Men nå kan det se ut til at våpenhvilen står i fare, ettersom begge sider i konflikten beskylder hverandre for å ha brutt den allerede.

Nesten 6.000 mennesker er drept i Jemen siden militærkoalisjonen ledet av Saudi-Arabia startet sin luftkrig mot Houthi-opprørerne i mars.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media