Fangevokter fikk barn med innsatt

Bør fradømmes stilling, mener statsadvokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 34 år gammel mannlig fengselsbetjent i Skien kretsfengsel fikk barn med en av de innsatte kvinnene og gjorde en annen innsatt gravid. 18. mai må han møte i Skien og Porsgrunn tingrett, som skal ta stilling til statsadvokatens krav om at han må miste jobben.

Fengselsbetjenten er tiltalt etter straffelovens paragraf 193 og 194 om forbud mot å skaffe seg seksuell omgang som følge av sin stilling, tillitsforhold eller avhengighetsforhold. Han er også tiltalt etter straffelovens paragraf 162 for å ha skaffet hasj til den ene av kvinnene.

En av de innsatte kvinnene fikk barn etter at hun var blitt gravid i fengselet. DNA-prøve viste at det var fengselsbetjenten som var far til barnet, melder NRK Telemark.

Den andre kvinnen tok abort. DNA-prøver viste at det var den samme fangevokteren som hadde gjort også henne gravid. Etter DNA-prøvene innrømmet 34-åringen forholdene, og han har vært sykemeldt siden høsten 2005.

Mannen er tiltalt for å hatt sex med de innsatte på kvinnenes celler i tidsrommet 5, juni til 7. september i fjor.

DØMT FOR MISBRUK: En mannlig fengselsbetjent er tiltalt for å ha hatt sex med to innsatte kvinner bak murene i Skien fengsel. en av kvinnene fikk barn.