Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fangevokter fikk barn med innsatt

Bør fradømmes stilling, mener statsadvokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 34 år gammel mannlig fengselsbetjent i Skien kretsfengsel fikk barn med en av de innsatte kvinnene og gjorde en annen innsatt gravid. 18. mai må han møte i Skien og Porsgrunn tingrett, som skal ta stilling til statsadvokatens krav om at han må miste jobben.

Fengselsbetjenten er tiltalt etter straffelovens paragraf 193 og 194 om forbud mot å skaffe seg seksuell omgang som følge av sin stilling, tillitsforhold eller avhengighetsforhold. Han er også tiltalt etter straffelovens paragraf 162 for å ha skaffet hasj til den ene av kvinnene.

En av de innsatte kvinnene fikk barn etter at hun var blitt gravid i fengselet. DNA-prøve viste at det var fengselsbetjenten som var far til barnet, melder NRK Telemark.

Den andre kvinnen tok abort. DNA-prøver viste at det var den samme fangevokteren som hadde gjort også henne gravid. Etter DNA-prøvene innrømmet 34-åringen forholdene, og han har vært sykemeldt siden høsten 2005.

Mannen er tiltalt for å hatt sex med de innsatte på kvinnenes celler i tidsrommet 5, juni til 7. september i fjor.

DØMT FOR MISBRUK: En mannlig fengselsbetjent er tiltalt for å ha hatt sex med to innsatte kvinner bak murene i Skien fengsel. en av kvinnene fikk barn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling