Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fanny (19) omkom på safari i Botswana

Var på jorda-rundt-reise med venninner.

OMKOM: Fanny Celine Lie Kløvstad (19) fra Oppegård i Akershus omkom da hun ble truffet av et stort tre som falt på teltet hennes. Foto: PRIVAT
OMKOM: Fanny Celine Lie Kløvstad (19) fra Oppegård i Akershus omkom da hun ble truffet av et stort tre som falt på teltet hennes. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var 19-årige Fanny Celine Lie Kløvstad fra Tårnåsen utenfor Oslo som omkom i Botswana i helga. Det opplyser hennes familie via talsperson Harald Wisløff i 16-tida.

Ifølge Wisløff ble Kløvstad natt til søndag truffet av et stort tre som falt ned på teltet hun lå og sov i, under et voldsomt uvær med tordenvær, vind og regn.

19-åringen var på safari i det afrikanske landet sammen med fire jevngamle venninner. Ulykken skjedde ved starten av det populære Okavango-deltaet.

Usikkerhet om lyn Tidligere meldinger har gått ut på at et lynnedslag var årsaken til ulykken. Men dette er ikke endelig slått fast, ifølge Wisløff.

- Det er så langt usikkert hvorvidt et lynnedslag splintret treet, eller om det ble blåst ned. Det nøyaktige hendelsesforløpet blir det opp til lokalt politi å klarlegge, sier talsmannen.

Kløvstad - som ville fylt 20 om to dager - var russ i fjor, og var på jorda-rundt-reise sammen med venninnene, flere av dem barndomsvenner.

- De har spart penger i lang tid og hadde planer om å være på reise fram til 15. mai, opplyser Wisløff.

Kløvstad delte telt med en av venninnene, som er fysisk uskadd.

Ventet i timevis Guider i følget varslet politiet, som ankom åstedet ved landsbyen Seronga - ca. 350 km fra byen Maun - etter fire-fem timer. Deretter tok det følget ti timer å komme seg tilbake til bebygd strøk.

Etter hva Dagbladet forstår, ble Kløvstads venninner innkvartert og ivaretatt på ei hytte i Maun, i påvente av hjemreise. Hjemme i Norge ble pårørende og venner fulgt opp av Oppegård kommunes kriseteam.

Meldingen om at Kløvstad er omkommet i Afrika, har rammet hjemmemiljøet i Oppegård sterkt.

- Flere av vennene til Fanny og de øvrige i det lille reisefølget dro hjem fra skole, militæret og jobb og samlet seg for å dele sorgen med hverandre, forteller talsmann Wisløff.

- Kommunens kriseteam og presten med spesielt ansvar for ungdom i Oppegård har møtt flere av dem, og det vil de nærmeste dagene bli arrangert en minnestund for Fanny, opplyser han.

- Dypt sjokkert Safarien var i regi av Kilroy Travels, med selskapet Drifters Adventure som underoperatør. Kløvstads familie og de fire overlevende kvinnene vil ikke spekulere på om noen av selskapene kan klandres for ulykken, og overlater spørsmålet til botswansk politi.

Drifters Adventure sier en ulykke som denne ikke har inntruffet på de over 30 åra de har vært virksomme.

- Vi er dypt sjokkert, og føler med familie og venner av avdøde, sier Christiaan Steyn i det sørafrikanske selskapet til Dagbladet.

Ulykken har vakt stor oppsikt i Botswana. Norman Chandler, redaktør i Maun-avisa Ngami Times, sier det er svært sjelden turister omkommer i naturulykker.

- Det hender at folk blir tatt av ville dyr som krokodiller, men en ulykke av denne typen er ekstremt uvanlig - det er 1:1 000 000 sjanse for at noe slikt skal skje, sier Chandler til Dagbladet.

I ettermiddag holder Sofiemyr kirke i Oppegård dørene åpne i forbindelse med ulykken.

TALSPERSONER: Wenche Mannerud og Harald Wisløff er de pårørendes talspersoner. Her foran Sofiemyr kirke, som i ettermiddag holder åpent i forbindelse med ulykken. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET
TALSPERSONER: Wenche Mannerud og Harald Wisløff er de pårørendes talspersoner. Her foran Sofiemyr kirke, som i ettermiddag holder åpent i forbindelse med ulykken. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET Vis mer
Hele Norges coronakart