Fant 10 millioner i fryseposer

Den enorme kontantbeløpet ble oppdaget av tollvesenet i Aalborg. Politiet etterforsker nå saken.

MILLIONER: De mange millionene i kontanter var gjemt i fryseposer. Foto: Toldstyrelsen
MILLIONER: De mange millionene i kontanter var gjemt i fryseposer. Foto: Toldstyrelsen Vis mer
Publisert

I midten av oktober førte det danske tollvesenets observasjoner og analyser til at en rekke paller med fryseposer ble tatt ut til kontroll ved Grønlands Havn i Aalborg.

Ifølge tolldokumentene skulle dette være et ordinært parti med frysevarer, men det var det ikke.

Gjemt

Fryseposene viste seg nemlig ved nærmere ettersyn å inneholde 7,7 millioner danske kroner i kontanter, noe som tilsvarer over 10 millioner norske kroner.

- Tollvesenet har gjort et imponerende stykke kontrollarbeid. De mange millionene kronene lå godt gjemt i fryseposene. I det ytterste laget av pakkene var det ingenting å finne, men etter en grundigere gjennomgang med skanning og valutahunder fant tollerne det store kontantbeløpet, sier kontrolldirektør i det danske tollvesenet, Michael Lund i en pressemelding.

SKANNINGER. Etter en grundigere gjennomgang med skanning og valutahunder fant tollerne det store kontantbeløpet. Foto: Toldstyrelsen
SKANNINGER. Etter en grundigere gjennomgang med skanning og valutahunder fant tollerne det store kontantbeløpet. Foto: Toldstyrelsen Vis mer

- Reiser mistanke

Politiet ble da varslet, forteller han videre.

Det danske tollvesenet har fokus på pengestrømmer over landegrensene, og når de holder kontanter eller andre likvide midler tilbake er det alltid som følge av en konkret mistanke, heter det i pressemeldingen.

«I saker med store pengesummer som den reisende ikke ønsker at myndighetene skal vite om, reiser det mistanke om kriminell virksomhet. Tollvesenets årvåkenhet er dermed en viktig snublestein i de kriminelle pengestrømmene», skriver det danske tollvesenet.

SLUE TRIKS: Pakker med mistenkelig innhold har blitt dagligdags hos Tollvesenet på Gardermoen. Hver dag kontrolleres flere tonn post på vei inn i landet. Video: NTB Scanpix Vis mer

Etterforskes

Tollvesenet opplyser ikke om hvor pengene kom fra, eller hvor de skulle, men bekrefter at saken er sent videre til etterforskning hos Grønlands Politi.

Danske B.T. har vært i kontakt med det danske tollvesenet, som verken kan informere om avsendere eller mottakere av pengebeløpet. De begrunner dette med at saken nå er under etterforskning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer