Fant 100 kilo stjålet dynamitt hos ruskriminell

Entreprenør på Senja visste ikke at sprengstoffet var borte.

 JAKTET PÅ VERKTØY:  Politiets bilde av deler av beslaget av bl.a. 100 kilo dynamitt som ble gjort hos en mann i 40-årene på Senja. Beslaget ble gjort i fobindelse med etterforsking av et verktøytyveri fra et anleggsområde i Straumen på Senja.
FOTO: POLITIET/SCANPIX.
JAKTET PÅ VERKTØY: Politiets bilde av deler av beslaget av bl.a. 100 kilo dynamitt som ble gjort hos en mann i 40-årene på Senja. Beslaget ble gjort i fobindelse med etterforsking av et verktøytyveri fra et anleggsområde i Straumen på Senja. FOTO: POLITIET/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under etterforskning av et verktøytyveri fra et anleggsområde på Senja i Troms, kom politiet over til sammen 100 kilo dynamitt hos en rusbelastet vinningskriminell.

Lenvik lensmannskontor gjennomførte ransaking hos en mann i 40-åra i ei bygd på Senja da de kom over det formidable dynamittfunnet.

- Overraskelsen var stor da politiet fant en større mengde sprengstoff under ransakingen. I boligen hadde mannen oppbevart rundt 25 kilo sprengstoff. Videre ransakinger medførte funn av sprengstoff i kjøretøy og også gjemt bort utendørs, slik at man til slutt beslagla over 100 kilo sprengstoff som mannen hadde stjålet. Det ble også beslaglagt tennere (fenghetter), skriver regionlensmann Arnold Nilsen i en pressemelding.


Visste ikke om tyveriet Han opplyser at politiet ikke hadde mottatt anmeldelse av noe sprengstofftyveri.

Da politiet undersøkte saken, viste det seg at entreprenøren ikke var kjent med tyveriet av sprengstoff, som var lagret på et veiarbeidsområde på Senja.

Svært alvorlig - Politiet vil gjøre nærmere undersøkelser av entreprenørens oppbevaring av sprengstoffet, opplyser Nilsen.

Lensmannen forteller at politiet ser svært alvorlig på at så store mengder sprengstoff kommer på avveie, og oppfordrer alle som oppbevarer sprengstoff til å påse at man har gode rutiner for lagringen.
(NTB).