Fant 11 flyktninger i trailer

Tynnkledde og stivfrosne klemte 11kurdere seg sammen blant såpe- og sukkerpaller. Da politiet ble tilkalt fra Tollpost-lageret ved Kalbakken, krøp mennene ut av trailertilhengeren og fulgte med uten dramatikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåfør Allister Scott Robertson forteller til Dagbladet at han hentet hengeren med gods på kaia i Oslo ved 11.30-tida i dag.

- Den kom med danskebåten fra lageret vårt utenfor København. Kurderne må ha hatt hjelp til å bli lukket inn, sier Allister Scott Robertson.

10 minus

Da han hadde rygget tilhengeren inntil losserampen, hørtes stemmer innenfra.

- Jeg meldte fra og området ble sperret. Først fant vi åtte, helt bakerst. Så tre til, som hadde gjemt seg lenger inne. De hadde ikke ytterklær på seg, men virket til å være i fin form. Men oppholdet på brygga i morgentimene etter at ferja klappet til land, må ha vært tøff for dem. Det var jo minst ti kuldegrader tirsdag, sier Allister Scott Robertson.

Underbukser

Heidi Kogstad fra Falkens vaktdivisjon er fast kontrollør ved Tollpost Globe. Hun var med da trailerhengeren ble åpnet og forteller at kurderne hadde forsøkt å verge seg mot kulda ved å dekke til hode og hals.

- De hadde brukt underbukser, tøyfiller og emballasje for å holde varmen, forteller Heidi Kogstad.

Første gang

Sikkerhetssjef Roy O. Grøtvedt i DFDS Tollpost Globe opplyser at det er første gang selskapet har opplevd forsøk på menneskesmugling til terminalen på Kalbakken.

- Men vi hadde en liknende episode på Kolbotn for ei stund siden, supplerer sjåfør Allister Scott Robertson.

OVERRASKET: Trailersjåfør Allistar Scott Robertson fikk seg litt av en overraskelse da 11 stivfosne flyktninger klatret ut av traileren han i formiddag.