Fant 11 kvinner drept i et hus noen kilometer fra kidnappingskjelleren

Anthony Sowell plukket opp damer i nabolaget.

FANT TI KVINNELIK OG EN HODESKALLE: Politiet fant i 2009 ti kvinnelik og en hodeskalle i dette huset. Det ligger bare åtte kilometer fra dagens funnsted i Cleveland. Foto: AP / NTB SCANPIX
FANT TI KVINNELIK OG EN HODESKALLE: Politiet fant i 2009 ti kvinnelik og en hodeskalle i dette huset. Det ligger bare åtte kilometer fra dagens funnsted i Cleveland. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For tre og et halvt år siden fant Cleveland-politiet ti kvinnelik og en hodeskalle da de tok seg inn i huset til Anthony Sowell (53). Åstedet ble kalt «Skrekkens hus».

Mandag kveld klarte tre kvinner å rømme etter å ha vært holdt fanget av tre brødre i over ti år.

Det er bare åtte kilometer mellom de to åstedene.

Ble varslet Politiet ble varslet om Sowell to ganger, før de gikk til aksjon mot boligen hans. I desember 2008 alarmerte en kvinne politiet om at hun hadde flyktet fra Sowells hus. Kvinnen var tilgriset med blod, men politiet mente historien hennes ikke var troverdig - og grep ikke inn.

Mindre enn et halvt år senere fortalte en annen kvinne at hun hadde blitt holdt som sexslave i Sowells hus i tre dager, men heller ikke dette fikk politiet til å reagere.

Politiet var også kjent med at Anthony Sowell var tidligere straffedømt for voldtekt av en gravid kvinne.

Først i september 2009, etter at ytterligere et voldtektsoffer hadde varslet politiet, oppsøkte politiet Sowell på hans hjemmeadresse.

Ingen åpnet døra da de ringte på, men de tok seg likevel inn i huset.

Dødsstraff Da ble de møtt av en fryktelig stank. I ei seng fant de to døde kvinner, som hadde ligget der en god stund. Videre undersøkelser i huset førte til funn av åtte andre lik. De fant også en hodeskalle i ei bøtte.

Etter to dagers klappjakt ble Sowell pågrepet.

DØDSSTRAFF: Anthony Sowell ble dømt til dødsstraff for drapene. Foto: AP / NTB SCANPIX
DØDSSTRAFF: Anthony Sowell ble dømt til dødsstraff for drapene. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

For to år siden ble Sowell dømt for 11 drap og flere voldtekter. Han ble idømt dødsstraff, men er foreløpig ikke henrettet, skriver CNN.

Brødre pågrepet Amanda Berry, Gina DeJesus og Michele Knight har i dag vært til undersøkelser på sykehus, etter at de klarte å flykte fra Castro-brødrenes fangenskap.

Et seks år gammel barn ble også funnet med de tre kvinnene, og politiet bekrefter at de tror det er Amanda Berrys datter.

Politiet har pågrepet tre menn i saken. Den hovedmistenkte er huseieren Ariel Castro som er 52, og to av hans brødre, Pedro og O'Neill Castro.

Berry forsvant den 21. april 2003, da hun var 16 år gammel. Året etter, i 2004, forsvant 14 år gamle DeJesus. Knight var 20 år gammel da hun forsvant i 2002.