Fant 1196 regelbrudd hos staten

«Statlige virksomheter bryter ofte loven for offentlig anskaffelse», konkluderer Riksrevisjonen.

ALVORLIGE BRUDD: - 16 av 27 spurte virksomheter opplyser at kjøp ikke ble konkurranseutsatt fordi de kjente til leverandøren fra tidligere. Dette er alvorlig regelbrudd og fremmer verken likebehandling eller konkurranse, sier Jørgen Kosmo. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
ALVORLIGE BRUDD: - 16 av 27 spurte virksomheter opplyser at kjøp ikke ble konkurranseutsatt fordi de kjente til leverandøren fra tidligere. Dette er alvorlig regelbrudd og fremmer verken likebehandling eller konkurranse, sier Jørgen Kosmo. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Her har ledelsen tatt for lite ansvar. Vi har hatt disse bestemmelsene i over 20 år, sier riksrevisor Jørgen Kosmo til Dagbladet. 

«Statlige virksomheter bryter ofte regelverket for offentlig anskaffelser. Riksrevisjonens undersøkelser tyder på at dette skyldes blant annet svak innkjøpskompetanse, utilstrekkelig ledelseforankring, mangelfull internkontroll og lite formålstjenlig organisering av innkjøpsarbeidet», skriver Riksrevisjonen i en pressemelding som de publiserte i dag.

I en treårsperiode har Riksrevisjonen funnet til sammen 1196 brudd på regelverket i 616 enkeltsaker og i mer enn halvparten av disse sakene var det påvist manglende konkurranse. Les hele rapporten her!

- Ledelsen i disse virksomhetene må sørge for at innkjøp bygger på konkurranse, og at det blir dokumenter, sier riksrevisor Jørgen Kosmo.

- Alvorlige regelbrudd Anskaffelse er et området med høy risiko for misligheter, som gjør det spesielt viktig at internkontrollen sikrer at kravene i regelverket blir oppfylt.

- 16 av 27 spurte virksomheter opplyser at kjøp ikke ble konkurranseutsatt fordi de kjente til leverandøren fra tidligere. Dette er alvorlig regelbrudd og fremmer verken likebehandling eller konkurranse, sier Kosmo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer